Fadiloglu Açiklamasi 'Agro Park'ta Sona Dogru Yaklasiyoruz'

Daha bilinçli ve üretici bir toplum olusturmayi tematik egitim modeliyle gerçeklestirme amacinda olan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, bölgeye ve Gaziantep’e özgü tarimsal ürünlerin nasil yetistigiyle ilgili teorik ve uygulamali egitimlerin verilecegi AGRO Park’ta incelemede bulundu. Baskan Fadiloglu, “Tematik park olarak planladigimiz AGRO Park’ta sona dogru yaklasiyoruz” dedi.

Fadiloglu Açiklamasi 'Agro Park'ta Sona Dogru Yaklasiyoruz'
Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, çocuklarin erken yasta belirli konularda farkindalik kazanmalarini saglayan projelere önümüzdeki günlerde bir yenisini ekleyecek. Daha önce bilimsel faaliyetlerin yayginlasmasi ülkenin gelecegine kazandirmak için Bilim Sehitkamil’i, ardindan da çocuklara erken yasta trafik bilincini asilamak için Sehitkamil Trafik Egitim Parki’ni yaparak hizmete sunan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, simdi de AGRO Park için çalisma yürütüyor.

Toplam 31 bin 700 metrekare alan üzerine yapilan AGRO Park ile çocuklara; bölgeye ve Gaziantep’e özgü tarimsal ürünlerin nasil yetistigi teorik ve uygulamali egitimlerle ögretilecek. Ibrahimli Mahallesi sinirlari içerisine yapilan AGRO Park içerisinde; su degirmeni, yel degirmeni, su tulumbasi, geçmis dönemde kullanilan tarim aletleri de bulunacak.

Baskan Ridvan Fadiloglu, AGRO Park’ta 830 metrekarelik yenilebilir bitkilerle bostan alanlari ve 12 bin 500 metrekare meyve bahçesi olusturacaklarini aktardi. AGRO Park’taki serada bitkilerin yetistirilme ekolojilerine göre farkli bahçeler bulunacagini belirten Baskan Fadiloglu, bu sayede çocuklarin bitkilerin hangi iklimde yetistigini görerek ögrenecegini, ayni zamanda dogayla iç içe olmanin keyfini yasayacaklarini ifade etti.

“Yasayarak ögrenme metodunu burada gerçeklestirmis olacagiz”

Yaptigi incelemelerin ardindan açiklamada bulunan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, “Tematik park olarak planladigimiz AGRO Park’ta sona dogru yaklasiyoruz. Sag olsun ekip arkadaslarimiz su anda bitki dikim islemlerini gerçeklestiriyor. Tabii mevsim itibariyle dikilemeyecek olan bitkiler var. Onlarin da hazirliklarini yaptik. Insallah o bitkiler de mevsimiyle birlikte ekilip dikilecek. Diger taraftan burada çocuklarimizin egitim amaçli sinif olarak kullanacaklari yerler, sosyal alanlar, Work Show yapacaklari alanlarinda çalismalari devam ediyor. Amacimiz, burada çocuklarimizin agirlikli olarak Gaziantep yöresindeki dogal ortamdaki tüm bitkileri yerinde görebilmelerini saglamak. Bir diger taraftan da yeniden bir sera insaatimiz söz konusu. Bu seranin içerisinde de tropik meyveler de dahil olmak üzere birçok bitkinin de yetistirilme sartlarini görebilecekler. Sehir hayatinin içerisinde çocuklarimiz maalesef bitkileri tanima imkanina sahip degiller. Ceviz agaci hangisidir? Çilek, yerde mi yetisir, agaçta mi yetisir? Karpuz, agaçta mi yetisir, toprakta mi yetisir? Bunlari bilmiyorlar. Bunlarin egitimi maksadiyla yapilan bir park. Insallah bu tematik parkin bitimiyle birlikte Milli Egitim Müdürlügümüz ve Tarim Il Müdürlügümüz ile birlikte yapmis oldugumuz çalismayla ortaokul 5. siniftaki çocuklarimiz gelecekler, burada sabahtan baslayip, egitimlerini alacaklar. Öncelikle VTR üzerinden bizim yöresel olarak salçalarimizin yapilisindan tutun, siremizin yapilisina kadar ne yapiliyorsa bunlari izleyecekler. Daha sonra da burada bag kütükleri, fistik agaçlari, erik, elma, kiraz, akliniza ne geliyorsa tamaminin burada birebir yasayacaklar. Yasayarak ögrenme metodunu burada gerçeklestirmis olacagiz. Simdiden hayirli olmasini diliyorum. Tüm ekip arkadaslarima da yürekten tesekkür ediyorum. Hakikaten büyük bir özveriyle buranin planlamasindan imalat safhasina kadar arkadaslarimizin emegi var. Tarim Il Müdürlügümüz, Ilçe Tarim Müdürlügümüz, Fistik Arastirma Kurumumuzun çok büyük destegini görüyoruz. Sag olsunlar, hepimiz sahiplendik. Burasi Gaziantep’e mâl olacak bir yer oldu. Ben yeniden sehrimize hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA