En Güzel Tavsan, Kaz, Tavuk Ve Güvercin Seçildi

Afyonkarahisar’da bu yil 6’ncisi düzenlenen Ulusal Kümes Hayvanlari yarismasi sonucunda bin 500 kümes hayvani arasindan çesitli dallarda en güzel tavsan, kaz, tavuk ve güvercin seçildi.

En Güzel Tavsan, Kaz, Tavuk Ve Güvercin Seçildi


Sandikli ilçesinde Türkiye Süs Tavuklari ve Bahçe Hayvanlari Federasyonu tarafindan bu yil 6’ncisi düzenlenen Ulusal Kümes Hayvanlari yarismasi ödül töreni Sandikli Organize Sanayi Sitesi’ndeki bir fabrikada gerçeklestirildi.

Gösteride federasyon bünyesindeki 50 dernek üyesi tarafindan tavsan, kaz, güvercin, tavuk ve horozlardan olusan bin 500’e yakin hayvan yaristi. Ziyaretçilerden yogun ilgi gören etkinlikte 90 ile 97 puan arasindan puanlanarak ödüllendirilen hayvanlarin sahiplerine Türkiye Sampiyonlugu, ikincilik, üçüncülük ve onursal kupa ödülleri verildi.

Kupa ödül törenine Kaymakam Mehmet Sülün, Türkiye Süs Tavuklari ve Bahçe Hayvanlari Federasyonu Baskani Özcan Çetin, Organizasyonun düzenlendigi fabrikanin sahibi Ismail Elibol, Sandikli Süs Tavuklari yetistiricileri Dernek Baskani Ali Keskin ve çok sayida vatandas katildi.



“Ayni zamanda bir egitim ortami oldugunu da gördük”

Kaymakam Mehmet Sülün, Allah’in yarattigi bu güzellikteki canlilari görünce çok mutlu olduklarini ifade etti.

Kaymakam Sülün, “Tavuk deyince aklima sadece birkaç çesit gelirdi. Ama bugün çocuklarimla birlikte bu salonu gezdigimde Allah’in sanati karsisinda masallah demekten kendimi alamadim. Aslinda biz sadece burada tavuk görmedik, kanatli hayvanlari görmedik. Ayni zamanda bir egitim ortami oldugunu da gördük. Çünkü buraya gelen insanlar, buraya gelen çocuklar, buraya gelen hanimefendi ve beyler bundan sonra ben eminim ki hayvanlara çok daha farkli bir gözle bakacaklar” diye konustu.

Kaynak: İHA