Cizre'de Aile Okulunun Yeni Ögrencileri Muhtarlar Oldu

Sirnak’in Cizre ilçesinde Milli Egitim Bakanligi Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü tarafindan 81 ilde yürütülen "Aile Okulu" projesi çerçevesinde muhtarlara egitim verildi.

Cizre'de Aile Okulunun Yeni Ögrencileri Muhtarlar Oldu
Milli Egitim Bakanligi Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü tarafindan yürütülen ve bugüne kadar 1 milyon 250 bin aileye ulasan "Aile Okulu" projesiyle 81 ilde ve birçok farkli alanda aileler desteklenmeye devam ederken her geçen gün genisleyen projeye muhtarlar da dahil edildi.

Proje çerçevesinde Milli Egitim Bakanligi ve Içisleri Bakanligi arasinda imzalanan is birligi protokolü çerçevesinde mahalle muhtarlarina yönelik Cizre’de "Aile Okulu" egitimleri basladi.

Hayat Boyu Ögrenmeden Sorumlu Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Mevlüt Gayirinal, Halk Egitimi Merkezi Müdürü Resit Sevgi ile birlikte Cizre Ilçe Milli Egitim Müdürlügü Konferans Salonu’nda ilçeye bagli 42 muhtara yönelik düzenlenen "Aile Okulu" egitimlerine katildi.

Muhtarlar vasitasiyla daha fazla aileye ulasilacaklarini belirten Sube Müdürü Mevlüt Gayirinal, “Güçlü aile, güçlü çocuklar, güçlü toplum” hedefi ile aile degerleri, aile içi iletisim, sosyal, psikolojik ve duygusal gelisim, çevre bilinci, stres yönetimi, madde bagimliliginin da aralarinda bulundugu 14 farkli konuda muhtarlarimiza çok yönlü egitimlerin verilecegini ifade etti.

Aile Okulu projesi sayesinde ilçe genelinde de açilan 115 kursta toplamda 3 bin 204 aileye ulastiklarini ifade eden Gayirinal, “Aile kurumunun saglamlasmasi ve mutlu ailelerin iyi nesiller yetistirmesine katkida bulunmasi amaciyla merkezdeki muhtarlarimiz için ilk ders zili çalarak egitimlerini vermeye basladik" dedi.

Kaynak: İHA