Bogaziçi 2. Etap'ta Son Bina Da Yikildi

Sahinbey Belediyesi Bogaziçi 2. Etap çalismalarina araliksiz devam ediyor. Yol güzergahinda kamulastirmasi yapilan evlerden sonuncusunun yikimi da önceki gün ögrencilerle birlikte gerçeklestirdi.

Bogaziçi 2. Etap'ta Son Bina Da Yikildi
Sehre nefes aldiran Bogaziçi 1’nci etabin ardindan trafik sorununu tamamen çözecek Bogaziçi 2’nci etap çalismalarina hizlica baslayan Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, kamulastirilan evlerin sonuncusunun yikimini Gaziantep Üniversitesi ögrencilerinin katilimi ile gerçeklestirdi. Sehrin çehresini degistirmek ve özellikle trafik sorununu ortadan kaldirmak için Özdemirbey 1’nci ve 2’nci etap, Yesilvadi 12 seritli yol, YesilVadi Üç Katli Köprülü Kavsak projelerini basariyla tamamlayan Sahinbey Belediyesi, Bogaziçi Bulvari 1’nci etabin ardindan baslattigi Bogaziçi 2’nci etap çalismalarini da araliksiz sürdürüyor. Sahinbey Belediyesi, bulvarin 1’nci etabinda 261 bina ve 884 bagimsiz bölümün yikimini gerçeklestirirken, 2’nci etapta ise 243 bina ile 815 bagimsiz bölümün yikimini gerçeklestirdi.

“10 bin 388 adet evi kamulastirdik”

Bogaziçi 2’nci etap çalismalarinin araliksiz devam ettigini ifade eden Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, "Sehrimizin trafik problemini çözmek adina devasa yatirimlar yapiyor, yeni yollar açiyoruz. Sahinbey Belediyesi olarak her alanda oldugu gibi kentsel dönüsümde de örnek çalismalara imza atiyoruz. Su ana kadar 10 bin 388 adet evin kamulastirilmasini ve yikimini gerçeklestirdik. Yikimini gerçeklestirdigimiz yerlerde genis yollar, okul alanlari, yesil alanlar çikartarak yogunlugu azaltiyoruz. Yeni yerlesim yerlerini tasiyarak vatandaslarimizi da asla magdur etmiyoruz. Bogaziçi 1’inci etapta daha önceden 860 adet evin kamulastirilmasi ve yikimini gerçeklestirerek yolumuzu açmistik. Simdi bunun devami olan Bogaziçi 2’inci etapta 815’inci evi yiktik. Bununla birlikte bu yolda yikilmamis ev kalmamis oldu. Insallah 2 ay gibi bir sürede bu yolumuzu da tamamlayip Sahinbeyimizin, Gaziantep’imizin hizmetine sunmus olacagiz. Sehreküstü Kavsagi’ndan baslayarak Binevler Postanesi’ne kadar kesintisiz yeni bir ring, yeni bir yol açmis oluyoruz. Ayni zamanda bu yolla da YesilVadi Bulvari’na yeni bir tünel açiyoruz. 1’inci etap 2’Inci etabin güncel maliyeti 500 milyon TL’yi geçiyor. Yolumuzun simdiden hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA