Bilgievleri'nden 22 Bin Ögrenci Faydalandi

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin Bilgievleri’nden 2022 yilinda toplam 22 bin 400 ögrenci ve 4 bin 560 veli hizmet aldi.

Bilgievleri'nden 22 Bin Ögrenci Faydalandi
Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskanligi’na bagli Bilgievleri’nde egitimi çalismalari, Kilavuz Degerler Egitimi müfredatina uygun olarak ders, etkinlik, atölye ve diger faaliyetlerin içerikleriyle harmanlanarak yürütülüyor. Bu çerçevede, degerler egitimi dersi; her sinif düzeyine göre ayri ayri belirlenmis cömertlik, sorumluluk, dürüstlük, birlikte yasam ve is birligi, adalet vb. olmak üzere toplam 8 deger ile egitim dönemi içinde uygulaniyor.

Kulüp ve atölye etkinlikleri ile bilim, sanat ve teknoloji alanlarinda ögrencilerin kendilerini kesfetmelerine imkan saglanirken, ögretmenlerin rehber oldugu ve ögrenci ile etkilesimin yüksek oldugu yazarlik, kodlama, satranç, dijital okuryazarlik ve akil oyunlari kulüpleri de ders programina dahil edilerek uygulandi. Ayrica 3D yazici, ebru, müzik, ahsap atölyeleri ise ögrencilere yüz yüze egitim verdi. LGS’ye hazirlanan 8. sinif ögrencilerine yönelik deneme sinavlari, ortaokul ögrencilerine yönelik kazanim degerlendirme sinavlari da yapildi. 2022 yili içerisinde 12 bin 256 ögrencinin yeni kayit yaptirdigi Bilgievleri’nden toplamda, 22 bin 400 ögrenci ve 4 bin 560 veli hizmet aldi.
Kaynak: İHA