Baskan Vekili Subasi Dolmus Zamlarina Iliskin Açiklama Yapti

Bilecik Belediye Baskan Vekili Melek Mizrak Subasi, kentte ulasim hizmeti veren esnafin talebiyle yapilan ve Ücret Tarifeleri Itiraz Komisyonunda oy çokluguyla karar alinan dolmus zamlarina iliskin kamuoyunu bilgilendirici açiklamada bulundu.

Baskan Vekili Subasi Dolmus Zamlarina Iliskin Açiklama Yapti
Alinan zam kararina, Bilecik Belediye Baskanliginin yasal olarak itiraz ettigini vurgulayan Subasi, amaçlarinin hem esnafin hem de vatandaslarin yararini gözetmek oldugunu belirtti.

Yapilan zam kararini, Bilecik Belediyesi meclis üyesi arkadaslarla degerlendirdiklerini ifade eden Baskan V. Subasi, açiklamasinda sunlari söyledi:

“Güne tatsiz bir zam haberiyle uyandik. Sehir içi ulasim hizmeti veren esnafin akaryakita zam ve bakim onarim masraflarini gerekçe göstererek dolmus ücretlerine zam talebi, Valilik bünyesinde kurulan ve vali yardimcisi, Ticaret ve Sanayi Odasi Baskanligi ile Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Odasi’ndan birer üyenin bulundugu komisyonda yapilan oylamada iki odanin kabul ve Valiligin ret oyu ile oy çokluguyla kabul edilmistir."

‘’Ücret konusunda tam yetki belediye meclisindedir’’

Açiklamasinda ‘’Ücret konusundaki tam yetki belediye meclisindedir’’ ifadesine yer veren Baskan V. Subasi, ‘’Belediye Baskanligi olarak, Bilecik Valiligine yapmis oldugumuz itirazimiz, 5393 sayili belediye kanununun 15’inci maddesinin f bendi ile toplu tasima yapmak p bendi ile de toplu tasima araçlari ile taksi bilet ücret ve tarifelerini belirlemek belediyelerin yetki ve imtiyazlari arasinda sayildigini, bu yetkinin de Bilecik Belediye Meclisi’nde oldugunu ayrica komisyona havale edilen ücret tarifesinin de yüksek olduguna iliskin itirazlarimizi da yapmis bulunmaktayiz. Belediyemizin oy hakki bulunmayan yalnizca itiraz hakki taninan bu komisyona kararin bozulmasi hususunda itirazimizi yaptik. Ayrica sunu özellikle vurgulamak istiyorum. Bu konuda tam yetki Bilecik Belediye Meclisine aittir. Subat ayi belediye meclisimizde bu konuyu gündemimize alarak tekrar degerlendirilmesini saglayacagiz. Buradaki amacimiz hem esnafi hem de vatandaslarimizin faydasini gözetmektir” ifadelerini kullandi
Kaynak: İHA