Baskan Soyer Açiklamasi 'Belediye, Kamu Kaynaklarini Vatandaslar Için Seferber Ediyor'

CHP lideri Kemal Kiliçdaroglu’nun da katildigi Dilber Apartmani temel atma töreninde konusan Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, belediyenin kamu kaynaklarini seferber ederek vatandaslari kucakladigini söyledi.

Baskan Soyer Açiklamasi 'Belediye, Kamu Kaynaklarini Vatandaslar Için Seferber Ediyor'
30 Ekim depreminden etkilenen ve evleri agir hasarli olmadigi için destek alamayan vatandaslar için Bayrakli’da gelistirilen Halk Konut Projesi’yle insaatina baslanan Dilber Apartmani’nin temel atma töreni, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun katilimiyla gerçeklesti. Törende bir konusma yapan Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, "Izmir’in 6 bölgesindeki kentsel dönüsüm çalismalari devam ediyor. Bu anlattiklarim elbette 119 canimizi geri getirmeyecek ancak önümüzde insa edilmesi gereken bir gelecek var. Bugün temelini attigimiz Dilber Apartmani ile yepyeni bir modeli de hayata geçiriyoruz. ’Bir apartmanin insasi için genel baskani getirdiniz’ diyenler var. Hayir, bu yepyeni bir model" diye konustu.

Dilber Apartmani’nin depremde orta hasar alan ve sonrasinda yikilan bir bina oldugunu, apartman sakinlerinin yeni insa sürecinde sorunlar yasadigini, baslattiklari Halk Konut Projesinin tam bu anda imdada yetistigini söyleyen Soyer, "Dilber Apartmani sakinleri, bu projenin fikir ortaklaridir. Bu projenin olmasini saglayan emsal artisinin fikir babasi genel baskanimizdir. Sartlarda, mevzuatlarda sikintilar vardi. Hepsini bir bir astik. Çok zor bir süreçti. Ancak derler ya bir isi yapmanin, yapmamanin bin nedeni vardir. Biz bir nedene inandik ve sorununu çözdük. Tarimda ulasimda, kentsel dönüsümde uyguladigimiz kooperatifçilik modelini buraya da yasadik. Bu sadece Dilber Apartmani’nin temel atimi degil Türkiye’ye örnek olacak kooperatif sisteminin de temelini atiyoruz. Bu ortaklikta belediye sirketlerimiz yüzde 1 kar orani ile saglikli yapilara kavusmanin önünü açiyor. Belediye, Izmir’de bir ana gibi magduriyet yasayan vatandasini kucakliyor ve kamu kaynaklarini vatandaslar için seferber ediyor. Yasadiklari tüm zorluklara ragmen bu projeyi sahiplenen tüm herkese tesekkür ederim" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA