Üsküdar'da Çocuklarin Kumbara Paralari Ihtiyaç Sahiplerine 'Yardim' Oldu

Üsküdar’da 16 çocuk örnek bir davranisa imza atti. Çocuklar, mahalle muhtarina giderek kumbaralarinda biriktirdikleri harçliklarla durumu olmayan yaslilar için alisveris yapmak istediklerini belirtti. Burhaniye Mahallesi muhtari ile birlikte alisverise çikan çocuklar aldiklari ürünleri mahallede yasayan ihtiyaç sahibi yasli vatandaslara dagitti.

Üsküdar'da Çocuklarin Kumbara Paralari Ihtiyaç Sahiplerine 'Yardim' Oldu


Üsküdar Burhaniye Mahallesi’nde 16 ilkokul ögrencisi çocuk, muhtar Kadir Ugurtay’a giderek mahallede ihtiyaç sahibi yaslilari ziyaret etmek ve onlar için alisveris yapmak istediklerini söyledi.

Çocuklari geri çevirmeyen muhtar Ugurtay çocuklar ile birlikte markete giderek çocuklarin kumbaralarinda biriktirdikleri harçliklari ile çesitli ürünleri satin aldilar. Aldiklari ürünler ile mahallede bulunan ihtiyaç sahibi yaslilari ziyaret eden çocuklar ürünleri ihtiyaç sahibi yasli vatandaslara teslim ederek örnek davranisa imza. Çocuklar bu hareketleri ile yardimlasmanin mutlulugunu yasadi. Alisveris arabasiyla markette dolasan çocuklarin alisverisleri renkli görüntüler olusturdu.

Mahalle Muhtari Kadir Ugurtay, “Mahallemizin çocuklari muhtarligimiza gelerek ihtiyaç sahibi büyüklerimizi ziyaret etmek istediklerini söylediler. Bir süredir kumbarada biriktirdikleri paralarini çikartip bir markette alisveris yaptik. Alisveris sonrasi evlerinde yaslilarimizi, büyüklerimizi ziyaret ettik. Bu ziyaret ile çocuklarimiz hem yaslilarimizi sevindirdiler hem de kendileri bizzat bu hayirli is için gayret ettiler” dedi.



Ilkokul ögrencisi Yigit Haydar, “Bugün yaslilara yardimda bulunduk. Markete gittik onlara ihtiyaci oldugu ürünleri aldik. Yeterince biriktirdigimiz parayi oraya harcadik. Mutlu oldular, biz de çok mutlu olduk. Allah yardimcilari olsun” dedi.



Ziyarete katilan ilkokul ögrencisi Yusuf Ugurtay, “Bugün bizim için önemliydi çünkü yaslilarimizi ziyaret ettik. Ben yaslilarimizi çok seviyorum onlarin üzülmesini istemiyorum, yardimci olmayi seviyorum. Bugün pirinç, yag gibi ihtiyaçlarini giderecek ürünler aldik, iyi yaptik. Kumbaramiza her gün harçliklarimizi koyduk onlari getirdik marketten aldik” dedi.

Kaynak: İHA