Istanbul Merkezli 3 Ilde Kaçak Akaryakit Operasyonu Açiklamasi 21 Gözalti

Istanbul merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonlarda, kaçak üretilen 181 bin 700 litre karisimli akaryakit ele geçirildi, 21 süpheli yakalandi.

Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik Suçlariyla Mücadele Subesi ekiplerince, madeni yag, geri dönüsüm veya boya kimyasallarinin illegal üretimine yönelik genis çapli çalisma gerçeklestirdi.

Yürütülen sorusturma çerçevesinde, faaliyet gösteren bazi firmalardan temin edilen karisimli malzemelerin, akaryakita dönüstürülmesi amaciyla kapali kasa fiber tankli araçlarin içerisinde tasinarak akaryakita dönüstürüldügünü tespit eden polis, bu sabah Istanbul, Ankara ve Kocaeli’de es zamanli operasyon düzenledi.

Otoyolda seyreden bir kamyon takip edilerek durdurulurken, birçok araç ve illegal isyerlerine düzenlenen operasyonlarda 21 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. Kamyon, kamyonet ve isyerlerinde yapilan aramalarda 181 bin 700 litre karisimli akaryakit, 3 kamyon, 4 kapali kasa kamyonet, 1 çekici, 1 dorse, 3 tanker araca ve malzemeye ihtiyati tedbir uygulandigi açiklandi. Ayrica ayni operasyon çerçevesinde 1 kamyon ve 1 araç çekicisine de el konuldugu belirtildi.
Kaynak: İHA