Baskan Yilmaz Açiklamasi Bütçeyi En Iyi Yöneten Belediyeyiz

Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, 2019 yilinda bütçenin 3 kati borçla göreve basladiklarini su anda borcu bütçenin yüzde 10’una düsürdüklerini söyledi.

Baskan Yilmaz Açiklamasi Bütçeyi En Iyi Yöneten Belediyeyiz
Balikesir Büyüksehir Belediye Meclisi Ocak Ayi 1. Birlesimi gerçeklesti. Baskan Yücel Yilmaz’in istegi üzerine Büyüksehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Baskani Gülten Kaçmaz, geçen yilin bütçesi ve gerçeklesen tutarlar hakkinda bilgi verdi.

2022 yilinda baslangiç bütçesini gelir ve gider olmak üzere 1 milyar 800 milyon olarak yaptiklarini ifade eden Gülten Kaçmaz “Daha sonra ek bütçelerle beraber gider bütçemiz 3 milyar 248 milyona, gelir bütçemiz ise 2 milyar 933 milyona çikti. Gelirde 2 milyar 769 milyon gerçeklesme ile yüzde 94’e ulastik. Giderde 2 milyar 764 milyon harcamayla yüzde 85 bir gerçeklesmemiz oldu. Gelir gerçeklesmelerinin büyük çogunlugu yüzde 100’ün üzerinde gerçeklesti. Geçen yil 480 milyon borçlanma karari almistik. Bu borçlanmalardan toplam 410 milyon tahsisimiz, kararimiz çikti. Bunun sadece 310 milyonunu kullandik” açiklamasinda bulundu.

Borç bütçenin 3 katindan yüzde 10’una düstü

Geçtigimiz yil 2 milyar 769 milyon gelir, 2 milyar 764 milyon lira da harcama gerçeklestigini söyleyen Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz “Yani gelirimizden fazla harcayip borçlanmamisiz. Gelir ve giderimiz denk. Gelirin gideri karsilama orani yüzde 100,19. Sarraf hassasiyetinde bir bütçe, arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Giderimizi tamamen karsilayan bir gelir bütçesi yapmisiz. Biz, bu belediyeye sizlerle beraber 2019’da seçildigimizde; 2,5 milyar borcu 760 milyon geliri olan bir belediyeydik. Bu sene 9 milyar geliri sadece 750 milyon borcu olan bir belediyeyiz. Borcu bütçesinin 2,5-3 kati olan bir belediyeden, borcunu bütçesinin yüzde 10’una düsürmüs bir belediyeyiz” dedi.

“Sehri, siir gibi yönetmenin bir resmi”

Türkiye’de, bütçeyi Balikesir’den daha iyi olarak yönettim diyen bir belediye yönetimi ve meclisinin olmadigini belirten Baskan Yücel Yilmaz “Bu bütçeyi para harcamayarak degil her yere dokunarak her ihtiyaca kosarak her istenilen yere yatirim gerçeklestirdik. Emegi geçen tüm arkadaslarima çok tesekkür ediyorum. Balikesir’deki Organize Sanayi Bölgelerinin ihracatini da 1 milyar dolara çikardik. Yaklasik 400 milyon olan ihracati su an 1 milyar dolara çikti. Meclisimizde aldigimiz kararlar, pozitif destekler, uyumlu Ankara çalismalari, hepsi sehirde bereketi artiriyor, insanimiza huzur veriyor. Bu sehri, siir gibi yönetmenin bir resmi” diye konustu.

Kaynak: İHA