Alanya HEP Ile Siber Akademi Vakfi Isbirligi

Alanya HEP Üniversitesi, siber güvenlik politikalari üzerine çalismalar gerçeklestiren Alaaddin Keykubat Siber Akademi Vakfi ile isbirligi protokolü imzaladi. Imzalanan protokole göre; üniversite bünyesinde, “Uluslararasi Düsünce Kurulu” olusturulacak. Kurul, yetenekli engelli bireylerin topluma kazandirilmasina, ülkemizde ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynaginin karsilanmasina katki saglayacak.

Alanya HEP Ile Siber Akademi Vakfi Isbirligi
Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mesut Güner’in baskanliginda kurulan Uluslararasi Düsünce Kurulu’nda; teknoloji, uluslararasi iliskiler, sosyoloji, turizm ve ekonomi alanlari öncelikli olmak üzere, Üniversitenin ve Alanya’nin gelisimine katki sunacak stratejiler gelistirilecek. Kurulda; dünya ölçeginde söz sahibi ulusal ve uluslararasi kurum, kurulus ve kisilerin görüsleri de dikkate alinacak.

"Hem ülkemize hem sehrimize katki"

Rektör Prof.Dr. Mesut Güner, isbirligi bünyesinde kurulan Uluslararasi Düsünce Kurulu’na iliskin görüslerini dile getirdi. Kurulan düsünce kurulunun önemine vurgu yapan Prof.Dr. Mesut Güner; “ Uluslararasi Düsünce Kurulu; akademik ve düsünsel sinirlarin ortadan tamamen kalktigi ve farkli kültürlerin etkilesimi ile Türkiye’den baslayarak, dünyadaki güçlü akademik karakterlerin ve uzman kisilerin bir araya getirilmesine katki saglayacak bu çalismalarimizi Alaaddin Keykubat Siber Akademi Vakfi ile birlikte gerçeklestirecegiz. Elestirel düsünen, merakli, ögrenmeye hevesli ve sosyal bilinci olan insanlar yetistirmeyi amaçlayan; IB tarafindan yüksek seviyede egitim veren kurumlar olarak tanimlanan üniversite vb. egitim kurumlari ile bir araya gelerek toplantilar yapmayi planliyoruz. Uluslararasi Düsünce Kuruluslari ile üniversitemiz yapici temaslar kuracaktir. Üniversitenin uluslararasi tanitim stratejilerini belirlemeye öncülük edecegiz. Yeni köprülerin kurulmasi ve bu verimli diyaloglar ülkemize, sehrimize çok önemli katkilar saglayacaktir” ifadelerini kullandi.

Engelliler unutulmayacak

Alanya Hamdullah Emin Pasa Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mesut Güner, üniversite bünyesinde kurulacak Uluslararasi Düsünce Kurulu Kurulu’nun yapisi ve isleyisi hakkinda bilgiler aktardi. Alaaddin Keykubat Siber Akademi Vakfi ve Alanya HEP Üniversitesi ile birlikte yapilacak çalismalarin, ülkemizin ihtiyaç duydugu nitelikli is gücünün karsilanmasina katki saglayacagini söyleyen Prof. Dr. Mesut Güner, söyle devam etti: “Üniversitemiz, YÖK tarafindan engelsiz üniversite olarak tanimlanmistir. Dolayisiyla bu kurulda engellilerimizin yasamini kolaylastiracak önemli çalismalara da imza atmak istiyoruz. Engellilerimizin çalismalarini kolaylastirmaya yönelik Uluslararasi Engelli Politikalari ve Siber Güvenlik Politikalari ile ilgili ciddi raporlar hazirlamak ana hedeflerimiz arasindadir. Siber Güvenlik politikalari ve bu baglamda gelisecek olaylari ve gelecege dair olusturulan küresel yaklasimlari önceleyerek bütüncül bir perspektifle incelemek ve Metaverse etkilerine dair arastirmalar yapmak, raporlar hazirlamak önem verdigimiz konular arasinda. Metaverse ile ilgili Egitim Stratejilerini belirlemek, ilgili konularda ilke ve hedeflere yönelik çalismalar yapacagiz. Ayrica ilgili konulardaki üst politikanin belirlenmesine yönelik her türlü görüs bilgi ve belgeyi incelemek arastirmak adina dikkate alacagiz" ifadelerini kullandi.

Alaaddin Keykubat Siber Akademi Vakfi (AKSAV) ve Alanya HEP Üniversitesi arasinda yapilan isbirligi protokolüne göre; siber güvenlik politikalari ve siber güvenligi ilgilendiren dijital teknolojiler ile ilgili ülke içinde veya disinda düzenlenen konferans, seminer, panel ve benzeri faaliyetler mercek altina alinacak. Bu etkinliklerde ortaya konan görüs ve öneriler dikkatle degerlendirilecek, önerilerin engelli istihdamina dönüsmesi adina çalismalar gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA