Manisa Sehir Hastanesi Kronik Yaralari Saracak

Manisa Sehir Hastanesinde kronik yaralarin bakim ve takibinin yapilacagi ’Kronik yara bakim’ poliklinigi hizmet vermeye basladi. Poliklinikte, Gastroenterolojik Cerrah Op. Dr. Serdar Öter ile Hemsire Meryem Özdemir’den olusan uzman ekip yara bakiminin tedavisi ve takibi üzerine çalisacak.

Manisa Sehir Hastanesi Kronik Yaralari Saracak
Manisa Sehir Hastanesinde kronik yaralarin bakim ve takibinin yapilacagi ’Kronik yara bakim’ poliklinigi hizmet vermeye basladi.

Hizmete giren poliklinikte Manisa Il Saglik Müdürü Dr. Erol Karaca incelemelerde bulundu.

Inceleme sonrasi bir açiklama yapan Manisa Il Saglik Müdürü Dr. Erol Karaca, "Yara bakimi konusu saglikta önemli bir yer kapliyor. Burada çabuk iyilesen yaralar degil, daha çok kronik hataliklara bagimli iyilesmesi zor yara türleri. Örnek vermek gerekirse diyabetik hastalarda olusan dolasim bozukluguna bagli doku beslenmesi sorunlariyla ortaya çikan yaralar. Kanserli hastalarda ortaya çikan basi yaralari, bu tip sorunlar en çok karsilastigimiz sorunlardan. Bu kronik yarasi olan vatandaslarimizin ortada kalma gibi bir durum vardi biz bir bakis açisi getirerek bu tip hastalara belli bir poliklinikte saglik çalisanlarimiz ve hekim liderliginde bulusturarak bu hastalarimiz çok daha hizli bir sekilde iyilestirmeyi hedefledik. Geçtigimiz hafta çarsamba günü Sehir Hastanemizde bu poliklinigimiz hizmete girdi. Yarasi olan hastalarimiza bir sifa kaynagi olacaklar. Sehir Hastanesi Bashekimine gösterdigi hassasiyetten dolayi tesekkür ediyorum. Bizim Manisa’da Akhisar ve Alasehir’de buna benzer yara bakim polikliniklerimiz kismen devredeydi. Bu sekilde merkezde de bir poliklinik açarak vatandaslarimiza bu hizmeti sunuyoruz" dedi.

Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmani Dr. Serdar Öter ise, "Insan kendi basina Gelince anlar derler ya kronik yara da öyle. Kronik yara dedigimiz 4-6 hafta boyunca iyilesmeyen iyilesme belirtisi göstermeyen yaralar. Bu yaralar insanlarimizda maddi manevi anlamda zora sokan yaralar. Biz de elimizden geldigince hastane yönetimimizle poliklinik kurduk. Randevu almalarina gerek kalmadan çarsamba günleri hizmet verecegiz, yaralari takip edecegiz. Amacimiz insanlarimizi magdur etmeden iyilesmeye yaralarini iyilestirmek. Halkimiza daha güzel hizmet sunacagiz" ifadelerini kullandi.

Manisa Sehir Hastanesi Bashekimi Uzm. Dr. Serkan Saka ise sunlari söyledi: "Saglik Müdürümüz Erol Bey’in motivasyonu ve destegiyle yara poliklinigimiz geçtigimiz hafta hizmet vermeye basladi.

Simdilik sadece çarsamba günleri randevusuz olarak hizmet veriyoruz. Talep artarsa ilerleyen günlerde ilave poliklinik açabiliriz. Tüm kronik yarasi olan vatandaslarimizi bekliyoruz."

Kronik Yara Bakim Poliklinigi’nde; diyabetik ayak, atardamar ve toplardamar tikanikligina bagli diger ayak yaralari, basi yaralari (yatak yarasi) ve diger kronik yaralar olmak üzere genis bir alanda sorunun kaynagini tespit ederek her hastaya özel tedavi planlanmasi ve düzenli takiplerle bakimi yapilacak.

Yara bakim polikliniginin haftada bir gün çarsamba günleri olmak üzere randevusuz olarak hizmet verecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA