Vefatinin 224. Yilinda Seyh Galib Anildi

Sakarya Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen kültür sanat etkinlikleri yeni yilda sanatseverlerle bulusmaya devam ediyor. Ocak ayinin ilk etkinligi olan ‘Galib: Kugunun Son Sarkisi’ isimli panel, dinleyicilerin yogun katilimiyla AKM’de gerçeklestirildi.

Vefatinin 224. Yilinda Seyh Galib Anildi
Sakarya Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen kültür sanat etkinlikleri yeni yilda da yogun bir sekilde devam ediyor. Tiyatrodan sinemaya, konserlerden konferans programlarina kadar birçok programi izleyiciyle bulusturan Büyüksehir Belediyesi, Ocak ayinin ilk etkinligiyle sanatseverlerin karsisina çikti. AKM’de düzenlenen ‘Galib: Kugunun Son Sarkisi’ adli panel programi, Yazar Besir Ayvazoglu ve Yazar Ercan Yilmaz’in katimiyla gerçeklestirildi.

Yazar Ayvazoglu’nun kaleme aldigi ‘Galib: Kugunun Son Sarkisi’ kitabi konu alan ve panelin de ismini tasiyan program, dinleyicilerin yogun katilimiyla gerçeklestirildi.

Programda vefatinin 224. Yil Dönümünde Türk Divan Edebiyati Sairi ve Mutasavvif Galib Mehmed Esen Dede olarak taninan Seyh Galib’in yasami ve eserleri konu alindi.

Programin moderatörlügünü gerçeklestiren Yazar Ercan Yilmaz, Modern Türk Edebiyatinda Galib Dede’nin etkisini yogun bir sekilde göründügünü ifade ederek, “Galip Dede’ye son yillarda ilginin hizla arttigini görüyoruz. Bu da bizleri bahtiyar ediyor. Tabi bu muhabbettin temelinde Galip Dede üzerine yazilan eserler bulunuyor. Bu günde burada ünlü sairimiz üzerine yazilan ve Sayin Besir Ayvazoglu’nun kaleme aldigi kitabi konusacagiz. Modern Türk Edebiyatinda Galib Dede’nin etkisini yogun bir sekilde görünüyor. Bizler de hocamizla birlikte bu etkileri irdeleme firsati bulacagiz” dedi.

Kitabin yazari Besir Ayvazoglu ise, konusmasinda Galib Dede’nin, bir anlamda divan siirinin ve onun zenginliklerinin sembolü oldugunu belirterek, “Galip Dede bulundugu dönemi ve sonrasini çok önemli ölçüde etkilemis özel bir sahsiyettir. Divan siirinin ve onun zenginliklerinin adeta bir sembolü rolündedir. Bizler de böylesine önemli bir sairimizi gençlerimize daha fazla anlatmakla mükellefiz. Bir beyitin içine bir dünyayi sigdirabilen özel bir insani, kültürel zenginliklerimiz içerisinde dogru bir sekilde tanitmaya gayret gösteriyoruz” diye konustu.

Program sonunda katilimcilara çekilisle 5 adet kitap hediye edildi.
Kaynak: İHA