Sinop'ta Mahkumlar Için Kitap Bagisi Toplaniyor

Sinop’ta ceza infaz kurumlari kütüphaneleri için kitap bagisi toplama standi açildi. Sinop Cumhuriyet Bassavcisi Mesut Pektas, “Hükümlü ve tutuklularin kitap okuma aliskanliginin kazandirilmasinin, onlarin islahi ve topluma kazandirilmasi açisindan çok faydali olacagini düsünüyoruz” dedi.

Sinop'ta Mahkumlar Için Kitap Bagisi Toplaniyor
Adalet Bakanligi tarafindan ‘kitap iyilestirir’ slogani ile baslatilan kitap bagis kampanyasiyla Sinop’ta kitap toplama standi açildi. Valilik önünde baslatilan etkinlik açilisinda kurumlardan ve vatandaslardan yapilan bagislar kaydedilerek kabul edildi. Bir ay sürecek kitap bagisi toplama etkinligiyle biriktirilen kitaplar, ceza infaz kurumlarindaki kütüphaneler gelistirilerek mahkumlara daha fazla kitap okuma aliskanligi kazandirilmasi hedefleniyor.

Etkinlik açilisinda konusan Sinop Cumhuriyet Bassavcisi Mesut Pektas, mahkûmlara kazandirilan kitap okuma aliskanligi ile islah ve topluma kazandirilmalarinda önemli bir adim olacagini kaydetti.

Bassavci Pektas, “Adalet Bakanligi Ceza Tevkifevleri koordinesinde 81 ilimizde ‘kitap iyilestirir’ sloganiyla bütün Ceza Infaz Kurumlarimiz için kitap bagis kampanyasi baslatildi. Bu kampanya çerçevesinde halkimizin ve duyarli vatandaslarimizin destegi, kamu kurum ve kuruluslarimizin katilimiyla kitap toplayacagiz. Bu kitaplar Türkiye’nin bütün cezaevlerindeki kütüphanelerin zenginlestirilmesi açisindan da çok faydali olacak. Hükümlü ve tutuklularin kitap okuma aliskanliginin kazandirilmasinin, onlarin islahi ve topluma kazandirilmasi açisindan çok faydali olacagini düsünüyoruz. Standimizda bir ay boyunca bagis yapilan kitaplari toplayacagiz. Bu kampanyaya destek olmaya bütün duyarli vatandaslarimizi bekliyoruz” diye konustu.

Düzenlenen stant açilisina Sinop Vali Yardimcilari Ali Osman Bulat ve Ahmet Berkay Deniz, Il Jandarma Komutani Ferhat Kuran, Il Emniyet Müdürü Tarikhan Çetiner, Sinop Üniversitesi Rektörü Nihat Dalgin, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Melih Keles ve kamu kurum çalisanlari katildi.

Kaynak: İHA