Kullanilmayan 12 Okul 'Köy Yasam Merkezi'ne Dönüstürüldü

Kütahya Il Milli Egitim Müdürü Hasan Basyigit, kullanilmayan 12 okulun ’Köy Yasam Merkezi’ne dönüstürüldügünü ifade etti.

Kullanilmayan 12 Okul 'Köy Yasam Merkezi'ne Dönüstürüldü
Kütahya merkez Demirciören Köy Yasam Merkezi’ni ziyaret ederek kursiyerlerle görüsen Basyigit, kullanilmayan okullarda 18 ayri kursun açildigini açildigini kaydetti.

Söz konusu okullarda toplam 368 kisinin kurs gördügünü dile getiren Basyigit, "Millî Egitim Bakanligimiz talimatlari ile illerimizde kullanilmayan köy okulu binalarini ihtiyaçlar dogrultusunda anaokulu, ilkokul ve halk egitim kurs merkezine dönüstürerek egitim sistemimize kazandiriyoruz. Bu proje ile köylerde bulunan okul binalarimiz aktif egitim birimleri haline getirilerek "Egitimde gelenekle gelecegi bulusturuyor"; bu merkezleri evlatlarimizi yarinin Türkiye’sine hazirlayacak birer egitim yuvasi haline getiriyoruz. Köy Yasam Merkezleri’nde genel, mesleki ve teknik kurslardan bahçecilik, ormancilik, tarim teknolojileri, el sanatlari, gida ve hayvancilik gibi alanlara kadar genis bir yelpazede programlar gerçeklestirilecektir. Zaman içerisinde buralarda gerçeklestirilen egitim faaliyetlerinin çesitliligini arttirmayi ve bu merkezleri bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Ayrica, bu merkezler tarafindan ortaya konulan basarili örnekler; çevre köylerde ve il-ilçe merkezlerinde yer alan okullarin düzenleyecegi gezilerle ögrencilerimize tanitilacaktir. Ilimiz genelinde bu yil hayata geçirdigimiz 12 köy yasam merkezimiz aktif olarak faaliyetlerine devam etmektedir. 18 kursta 368 kursiyerimiz bulunmaktadir. Çocuk, genç ve yetiskinlerin ayni zamanda ve ayni mekânda egitim görmesini saglayarak, hayat boyu ögrenme felsefesini insanimiza benimsetmeyi amaçladigimiz köy yasam merkezleri konusunda muhtarlarimizla saglayacagimiz is birlikleri ile köylerimizin çehresini degistirecek bu projeyi uygulamaya devam ediyoruz. Tüm köylerimizde imkânlarimiz ölçüsünde bu merkezleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Köylerimiz bu merkezlerimizle yeni bir dinamizm kazanacaktir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA