Karabük'te Ceza Infaz Kurumu Kütüphanelerine Kitap Bagisi Kampanyasi Baslatildi

Karabük’te Ceza Infaz Kurumu kütüphaneleri için kitap bagisi kampanyasi düzenlendi.

Karabük'te Ceza Infaz Kurumu Kütüphanelerine Kitap Bagisi Kampanyasi Baslatildi
Adalet Bakanligi Ceza Infaz Kurumlarindaki hükümlü ve tutuklularin kendilerini gelistirmeleri, bos zamanlarini etkin bir sekilde kullanmalari amaciyla hükümlülerin topluma kazandirilmasina destek olunmasi amaciyla "Kitap Iyilestirir" sloganiyla kampanya baslatildi.

Etkinlige, Karabük Cumhuriyet Bassavcisi Koray Kesgin, Vali Yardimcisi Muhittin Gürel, Belediye Baskani Rafet Vergili, Il Jandarma Komutani Garip Gümüs, Il Emniyet Müdürü Kadir Yirtar, kurum müdürleri ile adliye ve cezaevi çalisanlari katildi.

Karabük Adliyesi önünde kurulan stantta Karabük Cumhuriyet Bassavcisi Koray Kesgin tarafindan baslatilan kampanyada yurt genelinde hayata geçirilecek

Ceza Infaz Kurumu kütüphanelerinin zenginlestirilmesinin, hükümlülerin kitap okumalarina destek olunmasinin amaçlandigi kampanya, 15 Subat’a kadar devam edecek ve kampanyaya destek vermek isteyenler standa kitaplarini getirebilecek.

2021’de Adalet ile Kültür ve Turizm Bakanligi arasinda cezaevlerinde kütüphanelerin açilmasi için isbirligi protokolü imzaladigini söyleyen Bassavci Kesgin, “Protokol çerçevesinde 29 Mayis 2021’de kitap bagisi kampanyasinin oldugunu hatirlatan Kesgin, "O süreçte ’Bir Kitap Bir Umut’ sloganiyla baslatilan kampanyada Karabük’te 708 kitap topladik. Türkiye genelinde bu sayi 256 bin civarindaydi. Yeni açilan cezaevleri dolayisiyla ihtiyaç dogdugundan tekrar Bakanligimizin bir çalismasi oldu. Insallah önceki dönemde topladigimiz kitap sayisinin üzerine çikarak kampanyanin faydali olacagi düsüncesindeyim" dedi.

Konusmanin ardindan kurdele kesimi yapilmasinin ardindan protokol üyeleri kitap bagisinda bulundu.
Kaynak: İHA