Infaz Kurumlari Kütüphanelerine Oltu'dan Destek

Adalet Bakanliginca ceza infaz kurumlari kütüphaneleri için tüm illerde düzenlenen “Bir Kitap, Bir Umut” adli kitap bagis kampanyasina bir destekte Oltu Adliyesi’nden geldi.

Infaz Kurumlari Kütüphanelerine Oltu'dan Destek
Oltu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan Oltu Yasampark alis veris merkezi girisinde bir stant kurarak kampanyaya destek verdiler.

Oltu Cumhuriyet Bassavcisi Mükail Sarikaya kampanya ile ilgili sunlari söyledi; “Ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazinda ulasilmak istenen temel amaç yeniden suç islemeyi önlemektir. Bu amaç dogrultusunda hükümlünün yeniden sosyallesmesini saglamak ve kurallara saygili hale getirmek son derece önemlidir. Hükümlü ve tutukluklarin kendilerini gelistirmeleri, bos zamanlarini etkin bir biçimde kullanmalari amaciyla tüm ceza evlerinde kütüphaneler olusturulmustur.

Kütüphanelerdeki yayinlarinin niteliklerini ve niceliklerini artirmak için Bakanligimizca çesitli faaliyetler yürütülmektedir. En Son ülke genelinde 2021 yilinda ”Bir Kitap, Bir Umut " sloganiyla baslatilan kampanyada 256,376 adet kitap toplanmistir. Bu gün itibariyle de ülke genelinde ”Kitap Iyilestirir ” sloganiyla baslayan kampanyayi Oltu ilçemizde de baslatmis oluyoruz. Standimiz bir ay açik kalacak, herkesten kitap bagislarini talep ediyoruz.”
Kaynak: İHA