Gümüskaya Köy Yasam Merkezi Hizmete Girdi

Kullanilmayan köy okullarinin köy yasam merkezine dönüstürülerek ihtiyaçlar dogrultusunda aktif kullanimini saglamak amaciyla yürütülen "Köy yasam merkezi” projesi ile Adiyaman’da Gümüskaya Köy Yasam Merkezide hizmete girdi.

Gümüskaya Köy Yasam Merkezi Hizmete Girdi
Kullanilmayan köy okul binalari, köy yasam merkezleri projesiyle ihtiyaçlar dogrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane, matematik, doga, bilim ve tasarim gibi farkli alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kamplari gibi egitsel ve sosyal etkinliklerin yapilacagi alanlara dönüstürülerek ögrencilerin ve köy halkinin hizmetine sunulurken Adiyaman’da 84 köy yasam merkezi kuruldu.

Yeni açilan Gümüskaya Köy Yasam Merkezini ziyaret eden Il Milli Egitim Müdürü Ramazan Asci, “Köyde yasayan vatandaslarimizin günlük hayatlarini kolaylastiracak, is ve aile yasamlarindaki bilgi dagarciklarini arttirip, el becerilerini gelistirmeye yönelik baslatilan proje çerçevesinde kapatilan köy okullarini yeniden egitime kazandiriyoruz. Köylerde yapilan saha, alan taramalari, köy muhtarliklarindan gelen talepler, okul öncesi egitimdeki okullasma oranlarinin artmasi, okul öncesi egitime olan farkindaligin artmasi ve yetiskinlere yönelik kurs taleplerinin mahallinde karsilanmasi amaciyla saha, alan taramasi sonuçlarini da degerlendirerek 84 köy yasam merkezini faaliyete geçirdik. Ilimizde de bugün ziyaretini gerçeklestirdigimiz Gümüskaya köyümüzde de atil durumda bulunan köy okulumuzu onarimdan geçirerek bu merkezimizi egitim ögretim faaliyetleri için hazir hale getirdik. Bu projeye öncülük eden Bakanimiz Mahmut Özer basta olmak üzere emegi geçen tüm paydaslara sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.

Gümüskaya Köy Yasam Merkezi bünyesinde yetiskinler için Kur’an-i Kerim ögrenme kursu, kuaförlük ve sanat atölyesi adi altinda biçki dikis, el isi, örgü gibi faaliyetler yapilacak.
Kaynak: İHA