Cizreli Minik Ögrenciler, Engelliler Için Seferber Oldu

Sirnak’in Cizre ilçesine bagli Katran Köyü Katran Ilkokulu 4-B sinifi ögrencileri engellilere destek ve farkindaliklara saygili olmak amaciyla "mavi kapak" toplayarak engelli bir kisiye tekerlekli sandalye kazandirmak istiyor.

Cizreli Minik Ögrenciler, Engelliler Için Seferber Oldu
Cizre’ye Bagli Katran Köyü Katran Ilkokulu 4-B sinifi ögrencileri sinif ögretmenleri Hümeyra Yilmaz’in destegi ile iki ayda topladiklari yaklasik 30 bin plastik mavi kapak ile engelli bir bireye tekerlekli sandalye hediye etmek için seferber oldu. Yaklasik iki ay boyunca okul sonrasi ve bos zamanlarinda köyün her sokagini karis karis gezen küçük ögrenciler, yaklasik binlerce kapak toplayarak hem örnek bir davranis sergiledi, hem de engelli bir insana umut oldu.

Ögretmen Hümeyra Yilmaz, derste farkindaliklara saygili olunmasi konusunu islerken ülkedeki engelli bireylerin avantajlarindan, dezavantajlarindan bahsedip kavi kapak konusu açildigini söyledi.

Yilmaz, "Ögrencilerim de bana, ’bizde böyle bir projeye ortak olup engelli bir insani tekerlekli sandalyeye kavusturmak istiyoruz’ dediler. Bunun üzerine gerekli arastirmalari yaptiktan sonra ögrencilere devam eden Dede Torun Plastik Mavi Kapak Projesi hakkinda gerekli bilgilendirmeleri yaptim ve akabinde ögrencilerimle birlikte plastik mavi kapak toplamaya basladik" dedi.

Yaklasik iki ay önce ögrencileriyle bos zamanlarinda okul öncesi ve sonralarinda köydeki her sokagi adim adim gezerek kapak toplamaya basladiklarini aktaran Yilmaz, "Su an binlerce kapak toplamis bulunmaktayiz. Kapak toplamadaki amacimiz engelli bir bireye tekerlekli sandalye kazandirmaktir. Bu vesile ile bu küçük yaslarinda duyarlilik gösterip engelli vatandaslara yardimci olmak için köyün her sokagini gezip plastik mavi kapak toplayan ögrencilerime ve onlara destek veren velilere örnek davranislarindan dolayi tesekkür ederim" ifadelerinde bulundu.

4-B Sinifi ögrencilerinin baslatmis oldugu bu duyarli davranisi herkesin ve herkesimin örnek almasi gerektigine vurgu yapan Yilmaz, ”Plastik mavi kapaklari istenilen sayida topladiktan sonra bunlari ilgili yerlere ulastirip bunun karsiliginda verilecek olan tekerlekli sandalyeyi ögrencilerimizle birlikte engelli bir kisiye ulastirarak hem bizler mutlu olacagiz, hem de bir engelli bireyi mutlu edecegiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA