Çekiçle Arkadasini Öldüren Sanik Açiklamasi 'Amacim Çenesini Kirmakti'

Baskent’te alacak verecek meselesi sebebiyle arkadasinin kafasina çekiçle vurarak öldüren sanik durusmada, "Amacim öldürmek degil, çenesini kirmakti" dedi.

Ankara 33’üncü Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya; tutuklu sanik Volkan Aydin, tutuksuz sanik Örsan Ceyhun Aslan ile taraf avukatlari katildi.

Taniklarin beyanlarini dinleyen mahkeme baskani son olarak sanik Aydin’a söz verdi. Eskiden baska bir suçtan 14 yil cezaevinde kaldigini, sebebinin annesine sinkaf eden birisini kesmek oldugunu söyleyen sanik Aydin’a mahkeme baskani tepki göstererek uzatmamasi söyledi.

Ardindan beyanina geçen Aydin, "Ben kahveye 5 aydir gidiyorum. Kahvede kumar oynattiklari için kimseyi sevmiyorum. Amacim Hasan Hüseyin’i öldürmek degil, çenesini kirmakti" dedi.

Tanik M.K., maktul ve saniklarin mahalleden arkadaslari oldugunu, olayin yasandigi kahvehaneye sürekli gittigini anlatti. Maktul ile sanik Aydin’in daha önceden de kavga ettiklerine sahit oldugunu belirten M.K., olaydan 2 gün önce sanigin kavga esnasinda cebinden silahi çikardigini, ates etmedigini fakat maktule tekme atarak yaraladigini ifade etti.

Sanik Aydin’in avukati da müvekkilinin olayi haksiz tahrik altinda gerçeklestirdigini, maktulün müvekkiline küfrettigini öne sürerek, mahkemenin kararinda bu hususlari dikkate almasini talep etti. Cumhuriyet Savcisi’nin görüsünün ardindan ara kararini açiklayan mahkeme, tutuklu sanik Aydin’in mevcut halinin devamina hükmederek durusmayi 4 Nisan’a erteledi.

Olayin geçmisi

Olay, 4 Ocak 2022 tarihinde Çankaya ilçesi Göktürk Mahallesi Seyran Caddesi’nde meydana geldi. Hasan Hüseyin Akkus, caddedeki kiraathanenin alt katinda kanepenin üzerinde hareketsiz bulundu. Ihbarla bölgeye gelen polis ve saglik ekipleri, Akkus’un hayatini kaybettigini tespit etti. Ankara Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen sorusturma sonrasi, cinayeti isledigi tespit edilen Volkan Aydin hakkinda ’nitelikli kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet ile ’is yeri dokunulmazligini ihlal’ suçundan 1 yildan 3 yila kadar hapis; öldürülen Akkus’un ortagi Örsan Ceyhun Aslan hakkinda ise ’kasten öldürmeye azmettirme’ suçundan agirlastirilmis müebbet ve ’is yeri dokunulmazligini ihlale azmettirme’ suçundan da 1 yildan 3 yila kadar hapis istemiyle dava açilmisti.
Kaynak: İHA