Bu Kampanya Ile Kitap Okumayan Hükümlü Kalmayacak

Sakarya’da hükümlülerin rehabilite olmasi ve onlara kitap okuma aliskanligi kazandirmak amaciyla hayata geçirilen kitap bagisi kampanyasi, düzenlenen etkinlikle baslatildi.

Bu Kampanya Ile Kitap Okumayan Hükümlü Kalmayacak
Adalet Bakanligi ile Kültür ve Turizm Bakanligi arasinda imzalanan protokol çerçevesinde "Kitap Iyilestirir" sloganiyla baslatilan kitap bagisi kampanyasina, Sakarya’dan da destek verildi.

Bu çerçevede, Sakarya Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Serdivan’da bulunan alisveris merkezinde stant kuruldu. Stantta toplanan kitaplar ise ülke genelinde bulunan ceza infaz kurumlarinin envanterine kayit edilecek.

Kampanyaya Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim kitap, Il Müftüsü Hasan Basis ise Kur’an-i Kerim bagisinda bulundu. Basis, bin 500 Kur’an-i Kerim’in daha bagislanacagini söyledi.



"Cezaevleri sadece mahkumlarin toplumdan izole edildikleri kuruluslar degildir"

Düzenlenen törende konusan Sakarya Cumhuriyet Bassavcisi Osman Köse, kampanyanin geçen sene ilkinin gerçeklestirildigini ve yaklasik 260 bin kitap toplandigini söyledi.

Bu sene ikincisi düzenlenen kampanyaya büyük destek beklediklerini vurgulayan Bassavci Osman Köse, "Cezaevleri sadece mahkumlarin toplumdan izole edildikleri kuruluslar degildir. Bizim ceza infaz sistemimizde mahkumlar bir insan olarak görüldügü için mahkumlarin sosyallesmesi, kisiliklerinin gelistirilmesi, sosyal hayata yeniden uyum saglamalari hususunda cezaevinde bulunduklari dönem içinde de çok çesitli programlar uygulanmaktadir. Kitap bagisi ve okuma bunlardan sadece biridir. Hali hazirda cezaevinde hiç okuma ve yazma bilmeyenlere yönelik kurslar düzenlendigi gibi, cezaevlerine girmeden önce üniversite okuyan kisilerinde bu egitimlerini devam ettirmeleri hususunda imkanlar saglanmaktadir. Bunun disinda meslek edindirme kurslari açilarak cezaevinden çiktiklarinda mesleklerini icra edebilmekte, kazançlarini, ailelerinin geçimini saglayabilmeleri için yetenekler kazandirilmaya çalisilmaktadir. Bu çerçevede cezaevlerinde bulunan kütüphaneler de gelistirilerek burada bulunan mahkumlarin kisisel, kültürel gelismeleri de saglanmaktadir. Kitap bagisi ise bunun bir yönünü olusturmaktadir" dedi.

Törene Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim, Sakarya Cumhuriyet Bassavcisi Osman Köse, Il Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Acar, Gençlik ve Spor Il Müdürü Nevzat Inanç, Il Tarim ve Orman Müdürü Ali Ulvi Özerdem, Il Müftüsü Hasan Basis ve ceza infaz kurumu memurlari katildi.

Kaynak: İHA