Bakan Çavusoglu Açiklamasi 'Biz, Dünya Besten Büyük Derken Herkes Için Esitlik Çagrisinda Bulunuyoruz'

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Güney Afrika turu kapsaminda Pretoria Üniversitesi’nde Maarif Türkiye Çalismalari Merkezi’nin açilisinda yaptigi konusmada, "Biz, dünya besten büyük derken herkes için esitlik çagrisinda bulunuyoruz" dedi.

Bakan Çavusoglu Açiklamasi 'Biz, Dünya Besten Büyük Derken Herkes Için Esitlik Çagrisinda Bulunuyoruz'
Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Afrika turunun ilk duragi olan Güney Afrika’da temaslarina devam ediyor. Bakan Çavusoglu, Güney Afrika Cumhuriyeti Disisleri Bakani Dr. Naledi Pandor ile düzenlenen ortak basin toplantisinin ardindan Pretoria Üniversitesi’nde Maarif Türkiye Çalismalari Merkezi’nin açilis törenine katildi.

Rusya ile Ukrayna arasinda devam eden savasin dünya çapinda enerji sektörü, gida güvenligi ve enflasyon gibi önemli parametreleri degistirdigini vurgulayan Bakan Çavusoglu, "Pandemi ve iklim degisikligi gibi küresel sorunlar su an herkesin problemi. Bu problemlerin çözümlerine çok tarafli yaklasimlarla ulasilabilir. Küresel isbirligi olmadan, terörizm tehdidi, düzensiz göç ve organize suçlarin üstesinden gelemeyiz. Sadece seçilmis bir azinligin sese sahip oldugu noktada adalete nasil ulasabiliriz? Biz, dünya besten büyük derken herkes için esitlik çagrisinda bulunuyoruz. Daha adil bir dünyanin mümkün oldugunu hayal ettigimizde, ortak bir refah ve kapsayici bir küresel sistem için çagrida bulunuyoruz. Türkiye olarak zorlu bir bölgesel durum yürütüyoruz. Çatismalarla çevrilmis durumdayiz. Bugün, krizlerin ve çatismalarin yüzde 60’i bizim bölgemizde. Çözüme ulasmamis ya da çözüm süreci dondurulmus çok sayida çatisma var. Girisimci dis politika bizim önceligimiz. Tüm bunlar olurken, oturup izleyemeyiz" dedi.

Kaynak: İHA