Ayni Çati Altinda Hem Ögrenciler Hem De Aileleri Egitim Aliyor

Elazig’da Milli Egitim Bakanliginca yürütülen proje çerçevesinde, atil durumundaki okullar köy yasam merkezine dönüstürülerek hem çocuklara hem de ailelerine egitim yuvasi oldu.

Ayni Çati Altinda Hem Ögrenciler Hem De Aileleri Egitim Aliyor
Ülke genelinde oldugu gibi Elazig’da da Milli Egitim Bakanliginca yürütülen proje çerçevesinde atil durumundaki okullari köy yasam merkezlerine dönüstürüldü. Dönüstürülen 15 okuldan biri olan ve merkeze 30 kilometre mesafedeki Muratçik köyünde bulunan köy yasam merkezinde ana sinifi ile ilkokul açildi. Siniflarin açilmasi ile çocuklar anaokuluna kavusurken, ögrenciler ise tasimali sistemden kurtuldu. Ayni zamanda merkez içerisine Halk Egitim Merkezi Müdürlügü tarafindan giyim kursu olusturuldu. Ayni çati altinda hem ögrenciler hem de aileleri egitim almaya basladi.

Bos vakitlerini kursta geçiren kadinlar hem sosyallesiyor hem de ekonomilerine katki sagliyor.

"Çok ciddi bir teveccüh var"

Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Yigit, "Milli Egitim Bakanligimizin köy okullarini yeniden faaliyete geçirilmesi projesi çerçevesinde biz de ilimizde 30 okulumuzda ana sinifi ve ilkokul düzeyinde egitim ögretime basladik. Burada sosyal hayatin devam ettirilmesi için 15 köyümüzde bu okullarimizi ayni zamanda köy yasam merkezi haline getirdik. Burada öncelikle ana siniflarimizi açtik. Ardindan ilkokullarimiz açildi. Daha sonra bu ögrencilerimizin velilerinin egitim alacaklari mekanlar olusturduk. Egitim içerisinde devam ederken, imkan durumuna göre buralara velilerimiz için halk egitim kurslari açtik. El sanatlari, aile içi iletisim konulari olsun, vatandaslarimiza da bu güzel bir hizmet olarak geldi. Su anda ana sinifi, ilkokul ve halk egitim kurslariyla 3 ayakla tüm köye hitap eden bir sistem olarak hayata geçti. Bunlari da gözlemledigimiz zaman çok memnun oluyoruz. Çok ciddi bir teveccüh var. Çogu merkezimizde önce bir kurs ile basladik. Su anda ikinci kurs talepleri de gelmeye basladi.

Bu da bizi mutlu ediyor. Ögrencilerimiz artik baska yere tasinmiyor. Böyle olunca büyük bir memnuniyet olustu. Biz de elimizden gelen destegi saglamaya çalisiyoruz. Insallah kisa sürede hayatin devam ettigi tüm köylerimizde okullarimizi köy yasam merkezlerine dönüstürerek halk egitim faaliyetlerini toplu olarak sürdürmek ve vatandaslarimiza hizmet edebilmek istiyoruz" dedi.



"Böyle bir kurs açildigi için hepimiz çok mutlu olduk"

Okulunu çok sevdigini aktaran ögrencilerden Mürüvvet Ersoy, "Geldigimde çok sevdim. Biraz basta utandim ama sonra alistim. Önceden araçlarla baska okula gidiyorduk. Çok uzakti. Burasi diger okula göre daha güzel" diye konustu.

Ögrencilerden Ömer Simsek, "Ben annemle beraber geliyorum. O kursa, ben okula geliyorum. Önceden baska okula gidiyorduk ve yoruluyorduk. Okulumu seviyorum. Güzel etkinlikler yapiyoruz. Ders isliyor ve kitap okuyoruz" seklinde konustu.

Kursa katilan Özlem Özel ise, "Muratçik köyünde ikamet ediyorum. Kurs açilmadan önce evde zamanimiz bos geçiyordu. Böyle bir kurs açildigi için hepimiz çok mutlu olduk. 2 yegenim de buraya gelerek egitim aliyor. Okul açilmadan önce tasima sistemi vardi. Çok zorlaniyorlardi. Burasi açilinca rahat ettiler. Dinlenme ve ders saatleri oluyor. Bizim için de iyi oldu. Hem egleniyoruz hem de ögreniyoruz. Çok güzel oldu" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA