Artvin'de Barajlar Müzesi Ziyarete Açildi

Artvin Deriner Baraji gövdesi üzerinde yapilan Barajlar Müzesinde Çoruh nehri üzerinde insa edilen 5 barajin maketi yer aliyor. Müze, Artvin Valisi Yilmaz Doruk’un katilimiyla “10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü”, kapsaminda basin mensuplarina tanitildi.

Artvin'de Barajlar Müzesi Ziyarete Açildi
Artvin’de Çoruh Nehri üzerinde insa edilerek hizmete alinan 4 baraj ve hidroelektrik santralleri (HES) elektrik enerjisi üretimiyle ülke ekonomisine katki saglamaya devam ediyor. Son olarak Yusufeli Baraji HES projesi tamamlanmis ve su tutmaya baslamisti.

Barajlar sehri Artvin’de Devlet Su Isleri (DSI) 26. Bölge Müdürlügü tarafinda Çoruh havzasi üzerine yapilan 5 barajin maketlerinin yer aldigi müze yapildi. Deriner Baraji gövdesi üzerinde bulunan 980 metrekarelik alana insa edilen müzede, Muratli Baraji, Borçka Baraji, Deriner Baraji Artvin Baraji ve Yusufeli Baraji bire bir maketleri yer aliyor.

Barajlar haritasi ve çalisma sistemlerinin de yer aldigi, müzede yapim süreçlerinin yer aldigi videolar ve resimler yer buluyor. Müze ziyaretçilerin hizmetine açilmadan önce basin mensuplarina tanitildi.

Artvin Valisi Yilmaz Doruk, “10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü” kapsaminda müzeyi basin mensuplarina tanitti. Düzenlenen programda konusan Vali Doruk, “Artvin Barajlar sehri olarak aniliyor. Çoruh nehir üzende bir birini takip eden, tamamlanmis 5 barajimiz yer aliyor. Burasi ziyaretçi ve barajlar müzesi olarak yapilandirdigimiz nokta, Artvin’deki barajlarin yapilmasi teknolojisi, üretim sekli ve tarihçesini anlatan ve maketlerin yer aldigi bir müze olusturduk. Bu anlamda ülkemizde tek diye biliriz. Zaten Artvin’e yakisan bir gelisme, bir eser barajlar sehrine de bir müze yakisirdi” ifadelerini kullandi.

Program daha sonra müzenin gezilmesi ve tanitilmasiyla son buldu.
Kaynak: İHA