Araç Almak Isterken 314 Bin TL Dolandirildi

Adana’da bir vatandas internetten buldugu araci almak isterken, kendilerini askeri personel olarak tanitan 2 sahis tarafindan dolandirildi. Dolandirilan adam, sahislarin hesaplarina 314 bin TL gönderdigi halde noterde imza atilmadigini ögrenince durumu anladi.

Araç Almak Isterken 314 Bin TL Dolandirildi
Pazarlamacilikla ugrasan Ilyas Turan (34), araç satisi yapan sitelerde, yeni bir ise girecegi için panelvan tarzi araç aradi. Kesesine uygun bir araç bulunan Turan iddiaya göre, araç sahibi U.K.’yi aradi. U.K., kendisinin askeri personel oldugunu ve araci diger kendi gibi asker oldugunu öne sürdügü arkadasiyla ortaklasa sattiklarini belirtti.

Aracin pazarligini yapan Turan, U.K.’nin ortagi oldugunu söyledigi H.T. ile görüserek teslim almak için İçel’in Tarsus ilçesine gitti. Burada araci görüp ekspere götüren Turan, daha sonra H.T. ile notere gitti. Araci alacagini düsünen Turan, burada parayi U.K.’nin hesabina havale etti. Ancak H.T. paranin yarasini U.K.’nin kendisine gönderecegini ileri sürerek Turan’i oyaladi. Daha sonra dolandirildigini anlayan Turan, H.T.’yi birakmayip emniyete giderek sikayetçi oldu ancak parasini alamadi.

"Noterde parayi gönderdim, imzayi atmayinca dolandirildigimi anladim"

Basindan geçenleri anlatan ve aracin pazarligini yaptiktan sonra, U.K.’nin araçta ortagi oldugunu öne sürdügü H.T. ile telefonla konustugunu, ardindan da İçel’in Tarsus ilçesine gittigini belirten Ilyas Turan, "Konustugu H.T., ’Ben U.K.’nin ortagiyim, ben de askerim’ dedi.

Sakali vardi, ben de ’Sakalin neden bu kadar uzun? Askerin sakal bu kadar uzun olmaz’ dedim. O da ’Ben izindeyim’ cevabini verdi. Arabayi ekspere götürdüm, götürdükten sonra notere geldik. Noterde evraki teslim ettim. Daha sonra parayi yatirdim. Ortagina parayi attim, ’Imzayi at, gideyim’ dedim. Iste bana para gelecek diye, bekletti. ’Paranin yarisini bekliyorum’ dedi.

Bu sekilde biraz zaman geçti, dolandirildigimi anladim" dedi.



"Sikayetçi oldum"

U.K.’nin ortagi H.T. imzayi atmayinca direkt onu alarak emniyete gittigini belirleten Turan, "Sikayetçi oldum, parayi gönderdigim hesaba bloke koyulacagi söylendi, ancak konulmadi. Aradan 2-3 ay geçtikten sonra savciliga gittim. Adamin kimlik bilgilerine ulasmislar, ben de adamin telefon numarasi vardi, aradim. ’U.K. sen misin?’ dedim, ’Evet, benim’ dedi.

Hesabina su kadar para gönderdigimi söyledim. U.K. paranin geldigini, sonra da o parayi kripto paraya yolladigini söyledi.

Emniyetten kendisini de kimsenin aramadigini ve ifadeye çagrilmadigini söyledi.

Paramin bulunmasini istiyorum. Yetkililerden bu konuya el atmalarini istiyorum, adam hala insanlari dolandiriyor" diye konustu.

Kaynak: İHA