Sirnak Valisi Bilgin Açiklamasi '2023 Ocak Ayinda Çöp Toplanmayan Köy Kalmayacak'

Sirnak Valisi Osman Bilgin, Cizre ilçesinde “Geri Dönüsümün Külleri Kadinlarin Elinde Canlaniyor” sergisinin açilisini gerçeklestirdi. Bilgin, ”2023 yilinin Ocak ayinda çöp toplanmayan hiçbir köyümüz kalmayacak” dedi.

Sirnak Valisi Bilgin Açiklamasi '2023 Ocak Ayinda Çöp Toplanmayan Köy Kalmayacak'
Vali Osman Bilgin, Içisleri Bakanligi Sivil Toplumlar Iliskiler Genel Müdürlügü’nün destekledigi Cizre Birca Belek Kültür Sanat ve Kalkinma Dernegi’nin yürüttügü “Geri Dönüsümün Külleri Kadinlarin Elinde Canlaniyor” sergisinin açilisini gerçeklestirdi.

Tarihi Mehmet Aga Kasri’nda düzenlenen “Geri Dönüsümün Külleri Kadinlarin Elinde Canlaniyor” sergisinde konusan Vali Bilgin, 2023 yilinin Ocak ayinda çöp toplanmayan hiç bir köyün kalmayacagini belirterek, "Bugün bizim görev yaptigimiz süre içerisinde ve bundan sonraki sürede kültürel faaliyetleri, sosyal faaliyetleri, festivalleri, tarimi, sanayisi, petrolü, kömürü ile bundan sonraki süreçte göreceksiniz Besta’da petrol çikacak. Besta’da demir, bakir, çinko ve benzeri madenler çikacak. Aynisi Kato’da, Gabar’da, Cudi’de çikacak. Su an Gabar’da çikan petrol ve önümüzdeki süreçte yapilacak olan rezerv ile birlikte ilimiz su anki nüfusunu kat kat katlayarak ve istihdam sorununun olmadigi, kentin içerisinde olan insanlarin buraya gelmek için can atacagi bir sehir olacak" dedi.

Artik sifir atiktan bahsettiklerine vurgu yapan Bilgin, "Birakin Sirnak’ta sifir atigi, atikla ilgili ancak ve ancak yeni konusmaya basladik. Valilik olarak çevre ile ilgili sorunlari gündemimizde tutup, çevre birligini kurup ve bütün belediyeleri bunun çatisi altinda toplayarak sifir atik merkezlerimizi kuruyoruz" diye konustu.

Artik köylerde de çöp toplamaya basladiklarini ifade eden Bilgin, "2023 yilinin Ocak ayinda çöp toplanmayan hiçbir köyümüz kalmayacak. Yani artik gündemimiz çevresi, insanlari, yasami, ekonomisi, sosyal altyapisi, kültürel altyapisi ve her yönüyle artik sorunlari degil iyiligi, güzelligi, gelecegi ve hepsinden önemlisi gelecege emin adimlarla bakabilen ve bu konuda Cizre’mizde, diger ilçelerimizde ve Sirnak’imizda vizyonlu insanlardan bahsedebiliyoruz" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA