Azerbaycan 2023'E Coskuyla 'Merhaba' Dedi

Azerbaycan 2023’e coskuyla ’merhaba’ dedi.

Azerbaycan’in baskenti Bakü’de yeni yil ve “31 Aralik Dünya Azerbaycanlilar Dayanisma Günü” kutlamalari yapildi. Hazar Denizi sahilinden atilan havai fisekleri görmek için halk sahillerdeki parklari doldurdu.

Baskent Bakü’de binlerce vatandas, havai fisek gösterisini izlemek ve 2023’ün gelisini kutlamak için Hazar Denizi sahilindeki Milli Park’a toplandi. Yerel saatlerin 00.00’i göstermesiyle kutlamalar yerini havai fisek gösterisine birakti. Yaklasik 10 dakika süren havai fisek gösterisi sehrin birçok yerinden rahat bir sekilde izlenildi. Azerbaycan’da yeni yil nedeniyle 4 Ocak’a kadar resmi tatil ilan edildi.

2023 “Haydar Aliyev Yili” ilan edildi

Cumhurbaskani Ilham Aliyev de yeni yila dakikalar kala yaptigi ulusa seslenis konusmasinda, halki yeni yil ve Azerbaycanlilarin Dayanisma Günü dolayisiyla kutladi. Aliyev konusmasinda, 2023’te Haydar Aliyev’in 100. yil dönümünün Azerbaycan’da kutlanacagini belirterek, “Ben bu yili, 2022’yi ’Susa Yili’ ilan etmistim. Susa’nin 270. yilini büyük ve görkemli bir törenle kutladik. Gelecek yil 2023, “Haydar Aliyev Yili” ilan edildi. Gelecek yil Ulu Önder’in 100. yilini kutlayacagiz. Haydar Aliyev’in anisina en büyük saygimiz onun yoluna olan bagliligimizdir. Biz bu yolda ilerliyoruz ve bugün Azerbaycan’in gerçekleri, basarilari, zaferleri bu yol üzerine kuruludur” dedi.

Laçin sehrinde büyük çapli insaat ve restorasyon çalismalarinin devam ettigine isaret eden Azerbaycan Cumhurbaskani, “Eminim ki Laçin halkini 2023’te Laçin’e geri getirecegiz, ilk zorunlu gözmenler kendi topraklarina geri dönecek” diye konustu.



"Zangazur koridoru açilmali"

Zangazur koridoru ile ilgili Azerbaycan tarafindan genis çapli çalismalarin yürütüldügünü, demiryollari ve otoyollarin yapildigini kaydeden Aliyev, “Ermenistan istese de istemese de Zangazur koridoru açilmali. Güçlü bir irade gösterdik, her sey plana göre gidiyor. Talebimiz makul ve adildir. Azerbaycan’in ana parçasi ve onun ayrilmaz parçasi olan Nahçivan Özerk Cumhuriyeti ile baglantimiz olmali ve olacaktir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA