Vali Öner, Depremin Bilançosunu Açikladi

Ardahan’in Göle ilçesinde meydana gelen depremin bilançosunu Ardahan Valisi Hüseyin Öner açikladi.

Vali Öner, Depremin Bilançosunu Açikladi
Vali Öner, 27 Eylül’de 5 büyüklügünde bir deprem yasanan Göle ilçesi ve köylerinde ön hasar tespit çalismalarinin büyük bölümünün tamamlandigini belirterek, 69 bina, 44 ahir, 13 ticarethane ve deponun agir hasar gördügünü söyledi.



Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanliginin (AFAD) verilerine göre, 27 Eylül günü saat 17.08’de, merkez üssü Göle olan 5 büyüklügünde deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinligindeki depremde Göle’ye bagli Küçükaltunbulak, Çullu, Koyunlu, Gülistan, Yagmuroglu, Balçesme, Esenyayla, Gedik, Kuytuca, Toptas köyleri etkilendi. Can kaybi olmayan depremde 2 kisi hafif yaralanirken, ahsap ve kargir evlerin bir kisminda duvar ve siva çatlaklari, bazi binalarda ise kismi yikilmalar oldu. Köylerdeki ahirlarin bir kismi yikilirken, bir kisminda da hasar olustu. Çullu köyü camisinin minaresi de yikildi. Yine ayni köyde 4 buzagi öldü.

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, depremden etkilenen köylerde incelemelerde bulundu. Vatandaslarla görüserek sikintilarini dinleyen Vali Öner, Kuytuca köyünde basin mensuplarinin karsisina geçti. Depremde 69 bina, 44 ahir, 13 ticarethane ve depoda agir hasar oldugunu belirten Vali Öner, hasar tespit çalismalarinin kisa zamanda sona erecegini bildirdi. Kizilay’in depremzedelere kumanya ve sicak çorba ikraminda bulundugunu belirten Öner, "Ilgili kurumlarimiz su anda sahada. Depremin merkez üstü Balçesme köyü ve civarindaki 6 köyümüz depremden ciddi anlamda etkilendi. AFAD basta olmak üzere Çevre ve Sehircilik ekipleri, Kizilay ekipleri ve ilgili kurum kuruluslarin tüm ekipleri su anda sahada. Su ana kadar Çevre ve Sehircilik ekiplerinin yapmis oldugu ilk tespitlere göre 69 bina ile 44 ahir, 13 ticarethane ve depoda agir hasar tespit edilmistir. Devlet olarak vatandasin hayatini kolaylastirmaya yönelik çalismalar sürüyor" dedi.

Vali Öner, köylerde çocuklara oyuncak dagitarak onlarla da sohbet etti.
Kaynak: İHA