Bayburt 112 Il Ambulans Servisi Bashekimligi Hizmete Girdi

Bayburt-Erzurum karayolu üzerinde bulunan Bayburt 112 Il Ambulans Servisi Bashekimligi binasinin açilisi yapildi.

Bayburt 112 Il Ambulans Servisi Bashekimligi Hizmete Girdi
Açilisa Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Bayburt Il Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, Il Genel Meclis Baskani Bülent Yardimci, Bayburt il Saglik Müdürü Dr. Ilker Hanci, 112 Acil Çagri Merkezi Müdürü Burhan Yildiz, Bayburt Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Turan Sener, Siyasi Partilerin Il Baskanlari, Sivil Toplum Kuruluslarinin Temsilcileri, muhtarlar ve saglik çalisanlari katildi.

Açilista konusan Baskan Pekmezci, Bayburt 112 Il Ambulans Servisi Bashekimligi binasinin hizmete girmesinden dolayi mutluluk duydugunu ifade ederek, "Bugün burada Bayburt’un girisinde 112’nin güzel bir binasi var. Saglik hizmetinin yerine getirilmesinde çalisan 112 mensuplarinin bu güzel ortamda daha iyi hizmetler vereceklerinden asla süphemiz yok. Bu tesisin açilisinda emegi geçen herkese tesekkür ediyor, hayirli olsun diyorum" seklinde konustu.

Pekmezci’nin konusmasinin ardindan konusan Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Bayburt’un önceden 1-2 ambulansla hizmet ettigi dönemlerin var olduguna deginerek, böylesi çalismalarla saglik alt yapisinin daha da gelistigine dikkat çekti. Battal, "Eski kaynaklara baktigimda Bayburt’a ilk ambulans geldiginde coskulu törenler yapilmis. Simdi ambulans hizmetlerimizi yapan bir bashekimligimiz ve böyle bir alt yapimiz var. Özellikle bu yaz Demirözü Entegre Devlet Hastanemizi, Aydintepe Entegre Devlet Hastanemizi, Bayburt Devlet Hastanemizi daha önceki aylarda hizmete sokarak bugün de ilave edilen bu ek alt yapi hizmetiyle saglik alt yapimizda bize uzun yillar yetecek kaliteli, standartlari yüksek bir organizasyon ortamina kavusmus olduk" dedi.

Vali Cüneyt Epcim ise, Bayburt’ta saglik alt yapisina önemli bir bina kazandirmanin gururu mutlulugu içerisinde oldugunu bildirerek, "Bayburt olarak saglik alt yapisinda son 2 yil içerisinde çok büyük atilimlar gerçeklesti. En önemli atilim Bayburt Devlet Hastanesinin hizmete alinmasiydi. Bu Bayburtlulari oldukça memnun eden bir gelismeydi. Bu noktada bizler de memnuniyetimizi her yerde dile getiriyoruz. Bu hizmetin herkese hayirli olmasini diliyorum" ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan kurdele kesiminin yapilmasinin sonrasinda il protokolü 112 Il Ambulans Servisi Bashekimligi binasini gezerek, Bayburt Il Saglik Müdürü Dr. ilker Hanci’dan bilgiler aldi. Açilis, toplu fotograf çekiminin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA