7. Mentese Kültür Ve Sanat Senligi Basladi

Mentese Belediyesi’nin bu yil 7’ncisini düzenledigi Mentese Kültür ve Sanat Senligi baca yakma töreni ile basladi.

7. Mentese Kültür Ve Sanat Senligi Basladi


Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs’ün ev sahipliginde gerçeklestirilen senlige belediye baskanlari, muhtarlar, sendika baskanlari, sivil toplum kuruluslari, spor kulüpleri, dernek baskanlari ile çok sayida vatandas katildi.

Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs, senligin açilisinda yaptigi konusmasinda, “Sevgi, hosgörü ve demokrasinin hakim oldugu, güler yüzlü güzel insanlarin yasadigi, kültür ve sanat kenti mentesemizde bu yil yedincisini gerçeklestirdigimiz Mentese Kültür ve Sanat Senligimize hos geldiniz. Sizlere hizmet için çiktigimiz bu yolda 8 yili geride biraktik. Görev süremiz boyunca sizlerin güveni bizlerin de azim ve kararligi ile birbirinden degerli proje ve hizmetleri hayata geçirdik. Bu süreçte Mentese’yi sizlerle birlikte yönetmekten her zaman mutlu ve gururlu olduk. Iyi ki varsiniz" dedi.



Mentese’nin Mugla’nin kültür ve sanat kenti oldugunu herkesin giptayla baktigini ifade eden Baskan Gümüs, "Mentesemiz insanlarda yasama istegi uyandiran, eski kent dokusu, tarihi ve kültürel miraslari ile insani kendine çeken ayricalikli bir kent. Gelenek ve görenekleriyle çok özel bir yasam kültürüne sahip olan mentesemizin tüm bu güzelliklerini korumak ve gelecek kusaklara aktarmak da bizim görevimiz. Bu anlamda mentese belediyesi olarak ihtiyaç duyulan hizmetleri ve halkimiza vaat ettigimiz projeleri hayata geçirmenin gayreti içerisinde olduk. Yeni nesil belediyecilik anlayisiyla insana dokunan sosyal projeler üretiyor, hedeflerimizi bu dogrultuda hazirliyor, hayata geçiriyoruz. Sivil toplum kuruluslarimiz, oda temsilcilerimiz, muhtarlarimiz ve en önemlisi halkimizla yerel üretimden sagliga, kültürden sanata, egitimden spora kisacasi hayatin her alaninda insana dokunuyor dayanisma ve yardimlasma alanlarinda hizmetlerimizi sürdürüyoruz" diye konustu.



Proje ve hizmetlerin basariya ulasmasinda ki en büyük etkenin Menteseli vatandaslar oldugunu kaydeden Gümüs, "Sizlerin güveni, destegi ve katilimi ile hizmetlerimiz, çalismalarimiz basariya ulasiyor. Bu hizmetlerimizin sizlere ulasmasinda en büyük destekçimiz de her zaman oldugu gibi yine Mugla Büyüksehir Belediyemiz. Bizim ulasamadigimiz, imkanlarimizin yetmedigi yerlerde büyüksehir belediyemiz her zaman yanimizda oluyor. Bu anlamda Osman baskanimiza destekleri için ayrica tesekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de birlikte kol kola çalisma içerisinde olacagiz. Ben ve ekibim bugüne kadar oldugu gibi bundan sonraki süreçte de sizlerin yasam standartlarini yükseltmek için özveriyle çalismaya devam edecegiz. Sizlerden aldigimiz güçle, atamizin bize gösterdigi hedef dogrultusunda, cumhuriyetimizin degerlerine bagli kalarak ilerlemeye, mentesemizi birlikte yönetmeye, yasam kültürümüze sahip çikmaya devam edecegiz. Bugün geleneksel hale getirdigimiz ve sizlerin de katilimi ile deger kazanan, mentese kültür ve sanat senligimizi yapmamizin temel amaci da iste bu. En büyük degerimiz olan yasam kültürümüze sahip çikmak ve nesilden nesile aktarmak. Senligimiz birazdan baca yakma töreni baslayacak ve dolu dolu bir 3 gün geçirecegiz" ifadelerini kullanarak senlige katilanlara tesekkür etti.

Mugla Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Cumhur Çoban ise, “Türkiye’nin aydinliga açilan penceresi Muglamizin, Mentesemizin güzel insanlari sizleri sevgi ve saygiyla selamliyorum. Osman baskanimiz Ordu’da gerçeklestirilen büyüksehir belediye baskanlari toplantisi nedeniyle senligimize katilamadi. Kendisinin sevgi ve selamlarini iletiyorum. Bahattin baskanimizi ve ekibini cani gönülden kutluyorum. Çok güzel bir senlik programi hazirlamislar" dedi.



Gerçeklestirilen konusmalarin ardindan festival açilis programi çerçevesinde baca yakma töreni ve kortej yürüyüsü ile birlikte Cumhuriyet Meydani’na çelenk sunuldu.
Kaynak: İHA