YÖK Baskani Özvar, 30 Afrika Ülkesi Büyükelçileri Ve Maslahatgüzarlari Ile Bir Araya Geldi

Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Erol Özvar, Afrika ülkeleri büyükelçileri ve diplomatik temsilcileriyle bir araya geldi. Özvar, “Türkiye’nin zengin kültür yapisi, dünyanin birçok yerinden farkli ögrencilerin kendi uygarliklarinin izini bulmasini saglamis ve Türk yüksekögretiminde kaydedilen ilerleme ile ülkemizi cazibe merkezi haline getirmistir” dedi.

YÖK Baskani Özvar, 30 Afrika Ülkesi Büyükelçileri Ve Maslahatgüzarlari Ile Bir Araya Geldi
YÖK Baskani Erol Özvar, Afrika ülkeleri büyükelçileri ve diplomatik temsilcileriyle ögle yemeginde bir araya geldi. 21’i büyükelçi, 9’u maslahatgüzar olmak üzere toplam 30 Afrika ülkesinin Ankara Büyükelçisi ve temsilcisi YÖK Baskani Özvar’in davetine icabetle Hacettepe Üniversitesinde bulustu. Çalisma yemegine Afrika kitasindan Kamerun, Burundi, Çad, Kongo, Fildisi Sahilleri, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Cibuti, Etiyopya, Gabon, Kenya, Libya, Mali, Nijerya, Ruanda, Senegal, Somali, Güney Sudan, Sudan, Uganda, Moritanya ve Nijer Büyükelçileri ile Cezayir, Burkina Faso, Ekvator Ginesi, Gambiya, Gine, Fas, Tunus, Zambiya, Zimbabve maslahatgüzarlari katildi.

Yemekte, Yüksekögretim Kurulu ile Afrika ülkeleri arasindaki iliskiler; yüksekögretim kurumlari arasinda akademik ve bilimsel is birliklerinin mevcut durumu ve yüksekögretim alaninda iliskilerin daha da gelistirilmesi için tesis edilebilecek yeni olanaklar ele alindi.

YÖK Baskani Özvar yaptigi konusmada, YÖK olarak öncelikli hedefleri arasinda yer alan uluslararasilasma kapsaminda Afrika kitasi ülkelerinin büyükelçilerini ve diplomatlarini agirlamaktan duydugu memnuniyeti ifade etti.

Afrika kitasi ve Türkiye’nin bin 200 yillik ortak bir tarihi paylastigini, sosyal, kültürel ve ticari iliskilerin her geçen yil arttigini belirten Özvar, Afrika ile her zaman iyi iliskiler gelistiren Türkiye’nin kitada yaptigi çalismalarin da Afrika ülkeleri tarafindan takdirle karsilandigini kaydetti.

Özvar, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipligi yapan Türkiye’nin Asya ile Avrupa arasinda sadece cografi olarak degil, kültürel, politik ve sosyal olarak da bir köprü görevi gördügünü belirterek, “Geleneksel ile modernin, eski ile yeninin, Dogu ile Bati’nin harmanlandigi essiz bir ülke olan Türkiye’nin zengin kültürlü yapisi, dünyanin birçok yerinden farkli ögrencilerin kendi uygarliklarinin izini bulmasini saglamis ve Türk yüksekögretiminde kaydedilen ilerleme ile ülkemizi cazibe merkezi haline getirmistir” dedi.

Kaynak: İHA