Yarali Polis Memuru Konustu Açiklamasi 'Ölüm Hiç Akla Gelmedi'

İçel’de polisevine düzenlenen terör saldirisinda sehit arkadasi Sedat Gezer ile kahramanca mücadele ederek yaralanan polis memuru Abdulkadir Öztürk, tedavi gördügü hastanede olay anini anlatti. Öztürk, o an ölümün hiç akla gelmedigini belirterek, "Arkadasim sehit oldu, keske bende olabilseydim. Vatanima, milletime canim feda olsun" dedi.

Yarali Polis Memuru Konustu Açiklamasi 'Ölüm Hiç Akla Gelmedi'
26 Eylül gecesi Tece Polisevine düzenlenen hain terör saldirisinda bacagindan ve karnindan silahla vurularak yaralan polis memuru Abdulkadir Öztürk (49), tedavi gördügü İçel Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesinde gazetecilere saldiri gecesini anlatti. 5 çocuk babasi Öztürk, saldiri sirasinda bacagindan ve karnindan yaralandigini belirterek, su anda saglik durumunun iyi oldugunu söyledi.

Olay anini net bir sekilde hatirladigini ifade eden Öztürk, "Olay aninda ben bizim polisin evinin arkasinda nöbet kulübesinin oradaydim. Sesleri duyunca bizim orada zeytin agaçlari var. Onlarin arasindan bizim ön taraftaki nizamiyeye dogru kostum. Agaçlarin arasindan çikar çikmaz zaten dizimden bir mermi yedim. Silah seslerini duydum. O arada arkadasi da aradim, cevap vermeyince bir sey oldugunu anladim. Buradan direkt o tarafa dogru kostum. Oraya varir varmaz mermiyi yedim, sonra ben karsilik vermeye basladim" diye konustu.



"Ölüm hiç akla gelmedi"

Teröristlerin polis evine ulasmasini engellediklerini vurgulayan Öztürk, "O anda polisevinde yüze yakin insan vardi. Bir facia olabilirdi ve onu engelledik. Benim teröristlerle yaklasik aramda 30 metre vardi. O an insan hayatinin sonunun geldigini, yani vatanina, milletine can feda edilebilecegini, yani ölüm hiç akla gelmedi. Yani atesin içine giriyorsun ama o an ölüm hiç aklina gelmedi. Arkadasim zaten yerde yattigini görünce hiç ölüm aklima gelmedi. Yani bir candir devletime, milletime feda olsun. O sehit oldu, keske ben de olabilseydim. Bize nasip olmadi" ifadelerini kullandi.

"Teröristlerin kendilerini patlatma anlarina bizzat sahit oldum

Teröristlerin kendilerini patlama anlarina bizzat sahit oldugunun altini çizen Öztürk, "Ben yerde yatiyordum o zaman. Vurulmustum. O an kulübeye bir el bombasi attilar. Birini biz vurduk ama biri de direkt kendini patlatti" seklinde konustu.

Basta Cumhurbaskani ve Içisleri Bakani olmak üzere Emniyet Genel Müdürlügüne, Il Emniyet Müdürüne ve hastane yetkililerine ilgi ve alakalarindan dolayi tesekkür ettigini belirten Öztürk, söyle devam etti:

"5 tane çocugum var. Allah bagislasin. Onlar tabi o an gözümün önüne geldi. Hayatin bir çizgisi var, mecburen o anda çocuklar gözünün önüne geldi. Yine de diyorsun ki vatanima, milletime canim feda olsun. O an bir yere saklanayim filan diye düsünmüyorsun."
Kaynak: İHA