Ian Kasirgasi'nin Florida'da Neden Oldugu Tahribat Gün Yüzüne Çikti

ABD’nin Florida eyaletini dün vuran Ian Kasirgasi’nin ardindan bölgede meydana gelen tahribat gün yüzüne çikti. Yetkililer, su ana kadar en az 13 kisinin hayatini kaybettigini dogrularken, can kaybinin artmasi bekleniyor.

Ian Kasirgasi'nin Florida'da Neden Oldugu Tahribat Gün Yüzüne Çikti


ABD’nin Florida eyaletini dün aksam saatlerinde kategori 4 seviyesinde vuran Ian Kasirgasi, ülkede büyük yikima yol açti. ABD tarihinde görülen en güçlü 5’inci kasirga olan Ian’in Florida’yi terk etmesinin ardindan tahribat gün yüzüne çikti. Çok sayida yol, köprü ve binada agir hasar olustugu görüldü.

Florida Acil Durum Yönetimi yaptigi açiklamada, bölgede yürütülen çalismalar sirasinda simdiye kadar en az 500 kisinin kurtarildigi bildirildi.



En az 13 kisi hayatini kaybetti

Florida’nin Lee Ilçesi Serifi Carmine Marceno yaptigi açiklamada, “Yüzlerce ölüm oldugundan eminim, kurtarilmayi bekleyen binlerce insan var” ifadelerini kullanarak, bölgede su ana kadar hayatini kaybeden 5 kisinin tespit edildigini bildirdi.

Charlotte ilçesinde yetkili Chris Constance, County’de 6, yerel bir acil durum yönetim yetkilisi Osceola ilçesindeki bakimevinde 1, Volusia Ilçesindeki yetkililer ise 74 yasindaki bir adamin havuzunu bosaltmaya çalisirken hayatini kaybettigini dogruladi.

Yaklasik 5 bin Ulusal Muhafiz sahada

Florida Valisi Ron DeSantis’in Ofisi tarafindan yapilan açiklamada, yaklasik 5 bin Florida Ulusal Muhafiz askerinin yani sira komsu eyaletlerden 2 bin Ulusal Muhafizin karadaki operasyonlara yardim ettigi aktarilarak, toplam 800 kisiden olusan 8 ekibin arama kurtarma çalismalarini yürüttügü belirtildi. Açiklamada ayrica, 200’den fazla siginma evinde yaklasik 34 bin kisinin misafir edildigi aktarildi.

Elektrik kesintileri için 42 bin teknisyen görevde

Siddetli rüzgarlar nedeniyle elektrik direklerinin hasar gördügü Florida’da, elektrik sebekesinde meydana gelen hasar sonucu 2 buçuk milyondan fazla kisi elektriksiz kaldi. Florida Valisi Ron DeSantis’in Ofisi, 42 bin teknisyenin, elektrik kesintilerini çözmek için dün geceden bu yana araliksiz çalistigini belirtti.



“Florida tarihindeki en ölümcül kasirga olabilir”

ABD Baskani Joe Biden baskent Washington DC’deki Federal Acil Durum Yönetim Ajansi (FEMA) binasinda yaptigi açiklamada, Ian Kasirgasi’nin Florida tarihindeki en ölümcül kasirga olabilecegine dikkat çekerek, “Hala elimize ulasan kesin bir sayi yok, ancak büyük miktarda can kaybi olabilecegine dair ön raporlar aldik” dedi.

Baskan Biden ayrica, felaket nedeniyle hükümetin bölgeye destek verecegini ve zarar gören kamu binalarinin yeniden insa edilecegini ifade etti.

Kaynak: İHA