Çiftlikköy'de Gacik Deresi Yatagi Genisletiliyor

Çiftlikköy Belediyesi ve DSI 1. Bölge Müdürlügü isbirligi ile ilçe merkezinden geçen Gacik Deresi’nin dere yataginda genisletme çalismalari basladi.

Çiftlikköy'de Gacik Deresi Yatagi Genisletiliyor
Çalismalarin baslangicina Çiftlikköy Belediye Baskani Ali Murat Silpagar, DSI 1.Bölge Müdürlügü 13. Sube Müdürü Fehim Öksüz ve belediye birim amirleri katildi.

Silpagar, çalismalarin Gacik Deresi’nin Çiftlik Mahallesi ile Sultaniye Mahallesi arasinda kalan 2 kilometrelik kesimi kapsayacagini ifade ederek, “Yillardir yagisli mevsimlerde Çiftlikköyü’müzde taskin tehlikesi yasatan Gacik Deremizin 2 km’lik kesiminde DSI ile ortaklasa olarak genisletme ve islah çalismalarimizi baslattik. 5 metre olan dere genisligini, iki taraftan yapilacak çalismalarla 9 metreye çikariyoruz. Bize büyük destek veren ve çalismalarin baslangicina nezaret eden DSI 1.Bölge Müdürlügü 13. Sube Müdürü Fehim Öksüz’e ve DSI’ye tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.

Silpagar, çalismalarin tamamlanmasiyla artik dere yatagindan kaynakli su taskini gibi sorunlarin ilçede yasanmayacagini dile getirdi.
Kaynak: İHA