Tusba Belediyesi, Ögrencileri Tiyatro Ile Bulusturmaya Devam Ediyor

Van’in merkez Tusba Belediyesi, ögrencileri tiyatro ile bulusturmaya devam ediyor.

Tusba Belediyesi, Ögrencileri Tiyatro Ile Bulusturmaya Devam Ediyor
Toplumun her kesimine yönelik sosyal ve kültürel etkinlik düzenleyen Tusba Belediyesi, egitim ögretim yilinin baslamasiyla ögrencileri de unutmadi. Geçtigimiz yil özellikle kirsal mahallelerdeki ögrencilere yönelik ‘Kültür, Sanat ve Çocuk Senlikleri’ çerçevesinde tiyatro gösterisi etkinligi baslatan Tusba Belediyesi, ögrenciler tarafindan büyük ilgi görmesi üzerine bu yil da sürdürecegi belirtildi. Geçen hafta 2022-2023 egitim-ögretim yilinin baslamasiyla bugün ilk gösterisinin Adigüzel Mahallesi Nadide Inan Ilkokulu’nda düzenleyen Tusba Belediyesi Tiyatro ekibi, bu egitim ögretim yilinda tüm ögrencileri tiyatro ile bulusturmayi hedefliyor.

Bu tür etkinliklerin çocuklarin sosyal-kültürel gelisimlerini olumlu yönde etkilediginin altini çizen Tusba Belediye Baskani Salih Akman, “Geçen egitim ögretim yilinda ‘Kültür, Sanat ve Çocuk Senlikleri’ etkinlikler çerçevesinde

baslattigimiz tiyatro etkinligimiz ögrenciler tarafindan yogun bir ilgi gördü. Bizler de çocuklarimizin bu yogun ilgisine kayitsiz kalmayarak bu yil da çocuklarimizi tiyatro ile bulusturma karari aldik. Özellikle kirsal mahallelerimizdeki tüm ögrencilerimizi bu yil çesitli etkinliklerin de yapildigi ve adeta bir senlik havasinda geçen tiyatro ile bulusturmayi hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA