Oda Baskanindan Altin Fiyatlari Degerlendirmesi

Samsun Kuyumcular Odasi Baskani ve Ekonomi Uzmani Salih Özman, su anki fiyatlardan altin alacak kisilerin uzun vadede kazançli çikabileceklerini söyledi.

Oda Baskanindan Altin Fiyatlari Degerlendirmesi
Birkaç aydir düsmeye devam eden altin fiyatlari dünya piyasasinda 1630 dolara kadar geriledi. Geçen yil 2 bin dolarin üstüne çikan ONS fiyatinin bu yil 1500 dolar seviyelerine kadar gerileyebilecegini ifade eden Baskan Salih Özman, uzun vadeli yatirimcilarin bu fiyatlardan da altina yatirim yapip, kazançli çikabileceklerini kaydetti.



“Her fiyat düsüsü bir firsat"

Su anki fiyatlardan altina yatirim yapilabileceginin altini çizen Salih Özman, “Altin konusunda her fiyat düsüsünü bir firsat olarak görmek lazim. 3 aydir dolarin deger kazandigi görülüyor. Fonlar da ellerindeki altin varliklari nakde (dolara) çeviriyorlar. Dolayisiyla altin fiyatlari da düsüyor. Bu durum nereye kadar sürer belli degil. Altin ONS fiyati yilbasinda 1800 dolarin üstündeyken, su anda 1600 dolar civarinda seyrediyor. 1800 dolarin altindaki altin fiyatlarindan her daim altin alinip, yatirim yapilabilir. Altinin 1600 dolara kadar gerileyecegini tahmin ediyorduk. FED’in tutumuna göre altinin ONS fiyatinin 1600 dolarin asagisina girme ihtimali de var. Bunu FED’in para ve faiz politikasi belirleyecek. Yine de bu seviyeleri altin yatirimi için uygun görüyorum. Altin fiyatlarinin kisa sürede 1600-1700 dolar seviyesinde stabilize olacagini düsünüyorum. FED faiz indirimine giderse altinin 2 bin dolar seviyesine yükselmesi de hiç zor olmayacak. Onun için elinde uzun süre altin tutabilecek kisiler altina yatirim yapip, uzun vadede kazançli çikabilirler” dedi.

Kaynak: İHA