Malatya'nin Yeni Kent Meydani 29 Ekim'de Açilacak

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, beraberinde Vali Hulusi Sahin ile birlikte resmi törenlerde sehir merkezinde olusan trafik sikintilarini ortadan kaldirmak amaciyla Malatya’ya kazandirilacak olan meydan ve tören alaninda incelemelerde bulundu. Malatya’nin yeni Kent Meydani 29 Ekim’de açilacak.

Malatya'nin Yeni Kent Meydani 29 Ekim'de Açilacak
Yapilan çalismalarla Malatya’ya 5 bin metrekarelik bir meydan kazandirildigini belirten Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, “Malatya’da özellikle törenlerimizin yapilacagi bir alanimiz maalesef yoktu. Törenler sirasinda birçok yolu birbirine baglayan bu alanda trafik durma noktasina geliyor ve sürücülerimiz tören süresince sikintilar yasiyordu. Bu sorunu ortadan kaldirmak amaciyla Malatya’ya yeni bir meydan ve tören alani kazandiriyoruz. Yapmis oldugumuz girisimler neticesinde çalismalarina baslamis oldugumuz kent meydanindaki çalismalarimiz yogun bir sekilde devam ediyor. Altini otopark olarak planladigimiz meydanda tören esnasinda herhangi bir trafik sikisikliginda yasanmayacak"ifadelerini kullandi.

29 Ekim’de açilacak

Yeni Kent Meydani’nin 29 Ekim’de açilacagina dikkat çeken Gürkan, " Sehri degerlendirirken o sehri bütün degerlerini dikkate alarak degerlendirmek gerekir. Yesil alanlari, çevre düzenlemeleri, meydanlari, caddeleri ve pazarlari bunlardan biri eksik olursa o sehrin hüviyetinde eksiklik olur. Meydanlar sehirde yasayan her kesim ve kesitten insanin ayni havayi teneffüs ettigi ve bulustugu alanlardir. Büyüksehir Belediyesi olarak Malatya’ya anlam katacak bir meydan çalismasi gerçeklestiriyoruz. Önümüzdeki süreçte herhangi bir aksilik çikmadigi takdirde 29 Ekim Cumhuriyet Bayraminda bu meydani hemserilerimizin hizmetine sunacagiz. Kent Meydanimizin Malatya’miza, Malatyali hemserilerimize hayirli olmasini temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA