Fatsa-Japonya Is Birliginde 300 Kadina Is Imkani

Son teknoloji makine ve ekipmanlarla donatilan ve Japonya Büyükelçiligi ve Fatsa Belediyesi is birligi ile Fatsa Halk Egitim Merkezi’nde hayata geçirilen ’Mesleki Egitim Atölyesi Projesi’ sayesinde su ana kadar 200 kadina is imkani saglandi.

Fatsa-Japonya Is Birliginde 300 Kadina Is Imkani
Fatsa Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar, Fatsa-Japonya is birliginde yürütülen "Kadinlar Için Mesleki Egitim Projesi" sayesinde yil sonuna kadar 300 kadina is imkani sunacaklarini söyledi.

’Türk-Japon ortakligi’ adi altinda bir ilke imza atilan projenin devamini da getirmeyi planladiklarini belirten Baskan Kibar, “Fatsa Organize Sanayi Bölgemizin (OSB) en büyük yatirimlarindan biri tekstil yatirimi üzerinedir. Yatirimcilarimizi ziyaret ettigimizde onlarin bizlere kalifiye eleman bulamadiklarini söylemesi ile bizler de bir atölye kurma plani ortaya koyduk. Bizim projemiz, Türk-Japon ortakligi adi altinda Türkiye’de 730 proje içerisinden 10 tane hibe almaya hak kazanan projelerden bir tanesi oldu. Fatsa Belediyemiz ve Milli Egitim Müdürlügümüz

çatisi altinda halk egitim merkezinde istihdam atölyesi olarak kurmak ve hizmete sunmaktan son derece memnunuz. Teorik anlamda 200’e yakin vatandasimiz kurs alarak istihdam sahibi oldu. Yillik 300 kisinin istihdam edilecegi bu güzel projenin ilçemize hayirli olmasini temenni ediyorum. OSB’deki kalifiye eleman eksikligimizi bu proje ile sonlandirmayi hedefliyoruz. Burada egitimlerini alan kardeslerimiz istihdam garantili islerine OSB’de baslamis olacaklar. Projeye toplamda 1,5 milyon dolar hibe alindi. Türk-Japon ortakligi adi altinda bir ilke imza atilan projenin devamini da getirmeyi planliyoruz” dedi.

Fatsa Ilçe Milli Egitim Müdürü Saygin Atinkaya ise, “Fatsa Belediyesi, Japonya ve Fatsa Ilçe Milli Egitim Müdürlügü olarak istihdama destek veren bir projede olmak son derece önemli. Bu proje bölgedeki en önemli projelerden birisidir. Halk egitim merkezleri insanlara meslek ögretirken ayni zamanda istihdama yönelik kurslara da destek veriyor. Ilçe Milli Egitim olarak istihdama yönelik projelerde yer almak bizim için son derece önemli” diye konustu.

Kaynak: İHA