Basiskele'de Sokak Hayvanlarina Modern Tesis Insa Ediliyor

Basiskele Belediyesi tarafindan yapimi devam eden Sokak Hayvanlari Geçici Rehabilitasyon Merkezi, kis baslamadan sokak hayvanlarinin yeni yuvasini hazir hale getirecek.

Basiskele'de Sokak Hayvanlarina Modern Tesis Insa Ediliyor
Basiskele’deki sokak hayvanlarinin tedavisi, bakimi ve rehabilitasyonu için modern tesis hazirlaniyor. Sokak hayvanlarina düzenli olarak mama ve yem destegi saglayan, veterinerlik hizmeti veren Basiskele Belediyesi, Sokak Hayvanlari Geçici Rehabilitasyon Merkezi ile de sicak bir yuva kazandiriyor.

Mayis ayi sonlarinda ilk kazmasi vurulan tesiste, idari bina ve hayvan barinaklarinin insaatinda çalismalar hizla sürüyor. Yogun sekilde çalismalarina devam eden ekipler, kis baslamadan sokak hayvanlarinin yeni yuvasini hazir hale getirecek. Sokak hayvanlarinin tedavi, bakim, beslenme ve rehabilitasyonu gibi daha birçok ihtiyacinin karsilanacagi bakimevi Sepetlipinar Mahallesi’nde insa ediliyor. Yaklasik 6 bin 100 metrekare alan üzerine insa edilecek bakimevi 164 metrekare idari bina, 435 metrekare barinaklardan olusacak. Idari binada 2 veteriner odasi, ameliyathane, muayene odasi, seminer odasi ve bekleme odasi yer alacak.

Basiskele Belediyesi Sokak Hayvanlari Geçici Bakimevi’nde kedi ve köpeklerin yani sira kuslarin da yuvasi olacak. Kentteki yabani hayatin korunmasi, kus popülasyonunun çesitlenmesi ve artirilmasi için kus yuvalari da yer alacak.
Kaynak: İHA