Milli Egitim Bakanligindan Bingöl'e 11 Yeni Okul

Milli Egitim Bakanligi 2022 yatirim programinda Bingöl’e anaokulu, ilkokul, YBO, olmak üzere 11 modern okul binasinin yapilacagi müjdesini verdi.

Milli Egitim Bakanligindan Bingöl'e 11 Yeni Okul
Milli Egitim Bakanligi 2022 yatirim programini açikladi.

Bakanligin Bingöl’e yapacagi yatirimlarla ilgili açiklama yapan Il Milli Egitim Müdürü Halil Yücel, “Ilk önceligimiz olan yarinlarimizi insa edecek çocuklarimizin daha modern egitim kurumlarinda egitim almalari saglamaktir. Hem kullanim ömrünü tamamlayan okullarimizin yikilarak yerine yenisinin yapilmasi, hem de ihtiyaç olan bölgelerimizde yapilacak olan 11 modern okulumuz Bakanligimizin 2022 yatarim programina alinmistir. Evlatlarimizin en iyi sartlarda egitim almalarini istiyoruz. Bu hedef dogrultusunda yapilan çalismalarimiz devam ediyor. Yeni yapilacak olan okullarimiz önümüzdeki egitim ögretim yilinda hizmete açilacak ve çocuklarimiz bu yeni binalarda egitim görecekler Insallah" dedi.

Yücel, Bakanlik tarafindan 2022 yili Yatirim Programina alinan 11 okulun kazandirilmasi noktasinda desteklerini esirgemeyen herkese tesekkür etti. Yapilacak olan okullarda 6’si yikilip yeniden yaptirilacagi 5’inin ise yeni yapilacagi ögrenildi. Yapilacak yeni yapilacak olan okullarin listesi ise söyle:

"4 derslikli Merkez Anaokulu, 8 derslikli Karaçubuk Köyü Ilk/Ortaokulu (Adakli), 24 derslikli Içmeler TOKI Ilkokulu (merkez), 4 derslikli Yenimahalle Anaokulu (Solhan), 12 derslikli Sudügünü Köyü Ilkokulu. Yikilip bastan yapilacak 6 okul ise 12 derslikli Yamaç Ortaokulu, 16 derslikli Servi Sehit Ali Kalan YBO (Yap - Genç), 16 derslikli 11 Mart Ilkokulu (Karliova), 16 derslikli Kalencik Ortaokulu (Karliova), 24 derslikli Atatürk Ilkokulu (Solhan) ve 12 derslikli Hazarsah Ilkokulu (Solhan)."
Kaynak: İHA