Elitas Açiklamasi 'Muhakkak Ki Yeni Yüzlere Ihtiyaç Var'

AK Parti Grup Baskanvekili Mustafa Elitas, 2023 yilinda yapilacak olan seçimlere iliskin, "Muhakkak ki yeni yüzlere ihtiyaç var" dedi.

Elitas Açiklamasi 'Muhakkak Ki Yeni Yüzlere Ihtiyaç Var'


Gündeme iliskin sorulari yanitlayan AK Parti Grup Baskanvekili Mustafa Elitas, 2023’te yapilacak olan seçimleri degerlendirdi. "Biz nasil tecrübe kazandiysak, bizden sonraki arkadaslarda ayni tecrübeyi kazaniyorlar" diyen Elitas, "Bizim jübile yapacagimiz görüldügü için onlarda kendilerini yetistirmek için biraz daha gayret gösteriyorlar. Muhakkak ki yeni yüzlere ihtiyaç var. Her dönemde yüzde 50’ye yakin kisimda yenilenme ortaya çikar. Teskilatta birilerinin de önünün açik olmasi lazim. Soför mahallinde boslugun oldugu hissedilmesi lazim ki birilerinin de isinmasi lazim. “Mustafa Elitas oraya kazik mi çakti kardesim. O gitsin de ben geleyim” diye bir sey olmasi lazim. Kamuoyu “Kayseri’de Mustafa Elitas gibi birine ihtiyacim var. Onlar devam etsin” derse, anketlerde bu ortaya çikiyorsa, genel merkezde bunu makul görüyorsa o zaman devam edilebilir. “Illa ben olacagim” demenin lüzumu yok. O çerçevede yeni yüzlere muhakkak ihtiyaç vardir. “7 vekilin yedisi de degismedi. Artik bir kismi baska yerden olsun” diye söylenebilir” ifadelerini kullandi.

Belediye baskanlarinin vekil olmasini degerlendiren Elitas, “Belediye baskanindan milletvekili olmasi için istifa sarti var. Milletvekilinin belediye baskani olmasi için istifa sarti yok. 2023 Haziranindan 60 gün önce istifa etmeleri lazim. Takvim böyle basliyor. Bu kanun geregidir. Adaylik garanti degil. Istifa tek tarafli iradedir” seklinde konustu.



Temayül yoklamasina iliskin konusan Elitas, “Genel merkezin takdiri yüzde 40. Anket yüzde 30. Temayül yoklamasi yüzde 30. Asil belirleyici olan anket ve genel merkezin karari. Adamin geçmisine bir bakiyorsun. Bu adamin AK Parti ile hiçbir geçmisi yok. Ankette de çikabilir, temayülde de çikabilir ama ayni yolun yolcusu degilsek, ayni istikamette gitmiyorsak bu adam yanlistir. Nefsin için bu yoldan dönüyorsan sen zaten dava adami degilsin. Ufak bir nefsi islerden dolayi terk etmek insani degil. Dava adaminin isi degil. Ben AK Parti ile milletvekili oldum. Partimle bu memlekete çok büyük hizmetler ürettim. Çok önemli isler yaptim. Çok önemli kanunlarda imzam var. Anayasanin çikmasi için çok gayret gösterdim. Halen de çok önemli kanunlara imza atiyorum. Üzüldügün kanunlar olabilir ama artimiz çok fazla. Çok önemli katkilar sagladigima inaniyorum. Vatandastan aldigim oylari büyük bir oranla hak ediyorum diye düsünüyorum. Yanlis yaptigimizda da, kuluz. Hatasiz olan peygamberlerdir. Hepimiz hata yapiyoruz, kuluz” dedi.

Kaynak: İHA