AOSB, Sariçam'da Robotik Kodlama Sinifi Açti

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) tarafindan merkez Sariçam ilçesindeki Erdogan Sahinoglu Ilkokulu’na kazandirilan Robotik Kodlama Sinifi törenle hizmete açildi.

AOSB, Sariçam'da Robotik Kodlama Sinifi Açti
Bireylere düsünce, mücadele, sorun çözme, takim duygusu ve is birligi becerilerini kazandirmada önemli bir etken olan Robotik Kodlama Sinifinin açilis törenine, Adana Valisi Süleyman Elban, Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag, Ilçe Milli Egitim Müdürü Uygar Inal, AOSB Destek Hizmetleri Müdürü Feridun Kara ile diger davetliler katildi.

Vali Süleyman Elban, günümüzün teknoloji çagi olduguna ve dünyada hemen hemen her alanda teknolojinin yogun olarak kullanildigina vurgu yaparak, AOSB Baskanligini egitime katkilarindan dolayi tebrik etti. Vali Elban, bu siniflarin sayilarinin her geçen gün arttigini belirterek, burada egitim alan ögrencilerin gelecekte önemli çalismalara imza atacaklarina inandigini sözlerine ekledi.

Robotik nedir?

Daha önceden programlanmis veya otonom olarak bir dizi görevi yerine getirebilen, sensörleri araciligiyla çevrelerini algilayabilen makine ve araçlar robot olarak aniliyor. Yapay zekanin gelisimi ile birlikte daha da donanimli hale gelecek olan robotlarin tasarlanip kodlanmasiyla birçok islem gerçeklestirilebiliyor. Robotik ise ortak bir alan olarak bilgisayar, yazilim, makine, kontrol ve uzay gibi bilimleri kapsiyor.

Robotik Kodlama Egitimleri

Robotik sistemler ile programlama ögrenmek için verilen robotik kodlama egitimi ilk olarak yurt disinda STEM dersleri ile basladi.

STEM ve STEM+A fen, teknoloji, mühendislik, matematik ve sanat (art) alanlarindan olusuyor.

Tüm robotik donanimlarin AOSB tarafindan karsilandigi Robotik Kodlama Sinifi, günümüz teknolojisine uygun olarak dizayn edildi.

Akpinar ve Kara’ya tesekkür plaketi

Erdogan Sahinoglu Ilkokulu Okul Müdürü Emine Cosku ve beraberindeki müdür yardimcilari AOSB Bölge Müdürlügü’nü ziyaret ederek, okula kazandirilan Robotik Kodlama sinifi dolayisiyla Bölge Müdürü Ersin Akpinar ve Destek Hizmetleri Müdürü Feridun Kara’ya tesekkür plaketi sundu.
Kaynak: İHA