Sanat Günesi, Konserle Anildi

Türk Sanat Müzigi’nin unutulmaz sanatçisi Zeki Müren, vefatinin 26’nci yil dönümünde, Bodrum’da düzenlenen konserle anildi. Antik Tiyatro’daki konseri, binlerce kisi izledi.

Sanat Günesi, Konserle Anildi
Tüm mal varligini Türk Silahli Kuvvetleri Mehmetçik Vakfi ve Türk Egitim Vakfi’na bagislayan Türk Sanat Müzigi’nin unutulmaz sanatçisi Zeki Müren, vefatinin 26’nci yil dönümünde, çok sevdigi Bodrum’da anildi.

60 kisilik kadrosuyla C-Majör Is’ten Sesler Korosu sanatçilari yer aldigi gecede Klasik Türk Müzigi’nin usta isimleri Melihat Gürses ve Çetin Körükçü’nün sahne aldi.

Konseri Bodrum Kaymakami Bilgehan Bayar, Belediye Baskani Ahmet Aras, Mehmetçik Vakfi Genel Müdürü Emekli Tuggeneral Engin Durak, Türk Egitim Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Mehmet Sükrü Tekbas ile Genel Müdürü Banu Taskin, Fenerbahçe eski baskanlarindan Ali Sen, sehit ve gazi yakinlari ile yaklasik 3 bin 500 kisi katildi.

Ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Tarik Pabuçcuglu’nun sundugu gecede Mehmetçik Vakfi ve Türk Egitim Vakfi’nin tanitim filmleri izlendi.

Açilis konusmasini yapan, Sianji Well-Being Resort Bodrum Yönetim Kurulu Baskani ve C - Majör Isten Sesler Korosu Kurucusu Recai Çakir, koronun 11’nci konserini verdigini dile getirerek sunlari söyledi;

"2016 yilinda yola çikan koro, bugün 110 üyesiyle Türkiye’nin degerli isadamlarindan olusan, birçok dalinda görev alan insanlarin bir araya geldigi, haftada 1 gün, 2 saat olsun kendilerini terapi etmek amaciyla bir arada koro çalismalari yapip senede birkaç konsere vererek gelirini ihtiyaç sahiplerine aktaran bir olusum. Çocuklarin egitimleri, sagligi konusunda konserler verdik. Bugün Türkiye’nin Sanat Günesi, ayrica Bodrumumuzun pasasi ve hepimizin gönüllerine taht kuran, bence de asrimizin en degerli ve yüce gönüllü insani Zeki Müren için buradayiz.”

Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras ise yasaminin bir bölümünü Bodrum’da geçiren Zeki Müren’in son derece mütevazi bir kisiligi oldugunu ifade ederek “Zeki Müren bizden biriydi. Bir Bodrumluydu. Yasamak için Bodrum’u seçmisti. Bodrum’u çok severdi. O küçücük evinde, mütevazi hayatini halkin içinde geçirirdi” diye konustu.

Bodrum Kaymakami Bilgehan Bayar, ilk kez Antik Tiyatro’yu ilk kez bu kadar kalabalik gördügünü dile getirerek söyle dedi:

“Aslinda bugün bizi bir araya getiren ortak payda, herkesin de bildigi üzere; iyilik. Türk Egitim Vakfi ve Mehmetçik Vakfi kurulus itibariyle tek bir amaçla kuruldu, bir iyiligin aracisi olmak. Bugün de bizi bir araya getiren bu iyiliklerin karsisindaki ortak payda. O da Zeki Müren. Sanat Günesi’ni, vefatinin 26’nci yilinda anmak üzere buradayiz.

Konusmalarin ardindan Gazeteci Nebil Özgentürk’ün Zeki Müren için hazirladigi belgeselden bir özet sunuldu.

Gecede C-Majör Is’ten Sesler Korosu, Türk Sanat Müzigi’nin sevilen sarkilarini söyledi.

Ayrica bazi koristler, solo olarak da sarki söyledi.

Konseri izleyenler de zaman zaman sarkilara eslik etti. Konserde Baskan Aras da “Bodrum Hakimi” Türküsünü seslendirdi. Konserde emegi geçenlere de tesekkür plaketi verildi.

Sianji Well-Being Resort Bodrum Yönetim Kurulu Baskani isadami Recai Çakir, koro adina plaket aldi.
Kaynak: İHA