Neset Babasiyla Söylemisti, Oglu Hüseyin'de Kirsehir'de Neset'in Torunu Ile Söyledi

Neset Ertas’in oglu Hüseyin Ertas, memleketi Kirsehir’de babasinin biraktigi ve emanetim dedigi saz ile ’Garip’ türküsünü oglu ile birlikte söyledi.

Neset Babasiyla Söylemisti, Oglu Hüseyin'de Kirsehir'de Neset'in Torunu Ile Söyledi


Bugüne kadar hiç görünmeyen Ertas ailesi merhum bozlak ustasi Neset Ertas’in vefatinin 10. yil dönümünde Kirsehir Cacabey Meydani’nda ’Ailem’ dedigi Kirsehirliler ile bulustu. Neset Ertas küçüklük dönemlerinde babasi Muharrem Ertas’tan ögrendigi sanatkarligi ile devlet sanatçiligi unvanini ’Ben halkin sanatçisiyim’ diyerek reddetmisti. Oglu Hüseyin Ertas’ta anma etkinlikleri için çiktigi sahnede babasini anlatarak eline almadigi sazini aldigini söyledi.

Babasinin evde saz çalmadigini da belirten ogul Hüseyin Ertas, ’Garip’ adli türküyü hep birlikte hüzünlenerek dinlediklerini belirtti.

Yüzlerce kisinin izledigi konserde heyecanina da hakim olamayan Ertas’tan önce abdal geleneginin öncülerinden sayilan Tasan Kardesler ve Veli Ertas sahne aldi.

Öte yandan Izmir’de, 2012 yilinda hayatini kaybeden ’Bozkirin Tezenesi’ Neset Ertas için Bagbasi Mezarligi’nda yer alan kabri basinda dua edilmisti.
Kaynak: İHA