(Özel) Bursa Polisinden 120 Bin Dolarlik Operasyon

Istanbul’da bulunan döviz bürosu sahibini 120 bin lira dolandirdiktan sonra Bursa’ya gelen süpheli; Bursa polisinin basarili operasyonu sonucu yakayi ele verdi. Paralar polis ekipleri tarafindan sahibine teslim edilirken, süpheli çikarildigi mahkemece tutuklandi.

(Özel) Bursa Polisinden 120 Bin Dolarlik Operasyon
Olay, geçtigimiz hafta Istanbul Aksarayda meydana geldi.

Iddiaya göre, döviz bürosu sahibi I.G. (40) ile irtibata geçen süpheli U.Z. (42) yurt disindan yüklü miktarda para gelecegini ve bunu burada dövize çevirecegini belirterek, gelecek olan paranin karsiligi olan 120 bin dolari alarak gitti. Daha sonra hesabina para gelmeyen I.G. ise durumdan süphelenerek polis ekiplerine ihbarda bulundu.

Ihbari degerlendiren ekipler süphelinin Bursa’da oldugunu belirledi. Harekete geçen Bursa Asayis Sube Müdürlügü Yankesicilik Dolandiricilik Büro ekipleri ve Osmangazi SÖS Büro Amirligi ekipleri süpheliyi Bursa’da ikamet ettigi Kogukçinar mahallesindeki ikametinde gözaltina aldi. Süphelinin üstünde yapilan aramalarda ise, siyah çanta içerisinde bulunan 47 bin 100 dolar ve 7 bin 550 euro ele geçirildi.

Bursa Cumhuriyet Savciligi talimatiyla süphelinin aracinda yapilan aramalarda ise, 422 bin 725 lira ve 23 bin dolar ele geçirildi. Süphelinin ikametinde yapilan aramalarda ise, 10 bin dolar ve 18 bin 840 euro toplamda 80 bin 100 dolar ve 26 bin 390 euro para ele geçirildi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süpheli U.Z. tutuklanirken, ele geçirilen paralar olayin müstekisine teslim edildi.
Kaynak: İHA