Selin Hasari Gün Agarinca Ortaya Çikti

Nevsehir çevresinde iki gün boyunca etkili olan dolu yagisi Nevsehir’in Hacibektas ilçesine bagli Karaburna köyündeki üzüm baglarinda zarara neden oldu. Zararin boyutu ise gün agarinca ortaya çikti.

Selin Hasari Gün Agarinca Ortaya Çikti
Dolu yagisi nedeniyle zarar gören ekili arazilerde hasar tespiti çalismasina baslanildi. Tarim ve Orman Ilçe Müdürlügü ekipleri basvurusu alinan vatandaslarin arazilerinde inceleme yaparak hasar tespitinde bulundu. Hacibektas Ilçe Tarim Müdür Vekili Hacer Doganay; "Karaburna köyünde 7 bin dekar bag alani var. Bunun 3 bin dekari zarar gördü. Zarar oranina yüzde 100 diyebiliriz. Çünkü ürün kullanilamaz hale gelmis durumda. Hizli sekilde vatandaslardan basvuru aliyoruz. Ön incelemeleri yaptik, hasar tespit çalismalarimiz devam ediyor" seklinde konustu.

Köy muhtari Ercan Kizilbayir ise yaptigi açiklamada, baglarda zararin büyük oldugunu ve devletten yardim beklediklerini söyledi.



Kizilbayir, “Geçmis yillarda da böyle yagislar olmustu. Dolu yagmasi nedeniyle yüzde 50 arazide hasar var. Üzümlerin yarisi hasat edilmisti. Ama beyaz üzümlerde hiç el degmeden zarar ettik. Yillik 2-3 bin ton üzüm elde ediyorduk ama suan bin 500 ton civarinda bir zararimiz var. Üzüm zaten para etmedi fiyati 3 liraydi afat olunca tüm zarar ettik” dedi.

Kaynak: İHA