Halikarnas Çalisma Grubu'nun Bodrum Için Sözü Var

Bodrum Ticaret Odasi seçimlerine 10 gün kala adaylardan is adami Engin Kaplan, seçim çalismalarini hizlandirdi. "Bodrum’da mevsim degisiyor" sloganiyla yola çikan Kaplan, “Bodrum is dünyasinin yasadigi en büyük sikintilardan biri de istihdam sorunudur. Bodrum is hayatinda etkin olan sektörleri besleyecek yönde egitim veren kurumlara ihtiyaç vardir. Bu yönde stratejik çalismalar içinde bulunmaliyiz” dedi.

Halikarnas Çalisma Grubu'nun Bodrum Için Sözü Var


2 Ekim’de yapilacak Bodrum Ticaret Odasi seçimlerine kisa bir süre kala Halikarnas Çalisma Grubunun adayi is insani Engin Kaplan çalismalarini sürdürüyor. ‘Bodrum’da mevsim degisiyor’ sloganiyla yola çikan Kaplan yerel esnafin sorunlarina dikkat çekerken, isletmelerin kalkinmasi için egitimin önemine vurgu yapan Kaplan, “Bodrum is dünyasinin yasadigi en büyük sikintilardan biri de istihdam sorunudur. Ülkemiz issizlik sorunu ile mücadele ederken Bodrum is dünyasinin sürekli devam eden bir çalisan sorunu vardir. Bunun altinda yatan en önemli etkenlerden biri ara eleman yetistiren egitim kurumlarimizin yetersiz kalmasidir. Bodrum is hayatinda etkin olan sektörleri besleyecek yönde egitim veren kurumlara ihtiyaç vardir. Bu yönde stratejik çalismalar içinde bulunmaliyiz” dedi.



“Sözümüz var”

Bodrum’a ve esnafa sözünün oldugunu söyleyen Kaplan, “Biz seçim takvimini üyelerimize zamaninda duyuracagiz. Gazete ilanlarini gizlice vermeyecegiz. Üyelerimize oy haklarini kullanabilmeleri için SMS, e-mail, sosyal medya, bilboard ve kurumsal sitemiz üzerinden zamanindan bildirim yapacagiz. Borcu oldugu için kime oy verecegine bakmadan üyelerimizin demokratik hakkini kullanmasina imkan taniyacagiz” diye konustu.



Tedarik sorunu var

Bodrum’da tedarik sorunu oldugunu belirten Kaplan, “Bodrum is hayatini besleyen sektörlerin tedarik zinciri, depolama sorunu, sanayi sitesi sorunu, çevre sorunu, su sorunu gibi konular üzerinde çalisilmalidir. Yerel esnafin, Bodrum’un asil yükünü çeken yerel isletmelerimiz ve tesislerimizin mücadele ettigi alanlarda, yaninda hissettigi destek ve çözümler üretilmelidir. Bu sonuçlar saglikli bir degisim ile mümkündür" diye konustu.

Kaynak: İHA