Getir, Dünya Standartlarindaki Çalisma Modelini Tanitti

Kuryeligin güvenli, kalici ve profesyonel bir meslek olmasini amaçlayan Getir, egitim, koruyucu ekipman, Yol Güvenligi Politikasi, özel saglik sigortasi gibi öncü uygulamalari ve güçlü teknolojik altyapisiyla sektöre yön verenlerden biri haline geliyor.

Getir, Dünya Standartlarindaki Çalisma Modelini Tanitti


Tüm dünyada oldugu gibi Türkiye’de de her geçen gün büyüyen hizli teslimat sektörü, kuryelik mesleginin gelismesini sagladi. Artan müsteri talepleriyle kuryelerin çalisma standartlari da sektörün en öncelikli konularindan biri haline geldi. Getir, kuryelerin güvenligi ve meslegin gelisimi için olusturdugu dünya standartlarindaki çalisma modelini basin mensuplariyla paylasti.

Sirketin Türkiye’deki market hizmetlerini açiklayan Getir ile GetirBüyük CEO’su Hatice Evren, Türkiye ile birlikte 9 ülkede hizmet veren sirketimiz 7 yili askin süredir sektör ve kuryeler için, çalisma modeli standardini olusturuyor. Getir’i Getir yapan çalisma modelinin odaginda kuryeler var. Bu sebeple ilk günden itibaren onlarin güvenligini en ön siraya koyduk. Bu bilinçle kuryeler adina daha güvenli bir çalisma ortami saglayarak sektörün standartlarini yükseltmeye devam edecegiz” dedi.



“Her kurye ise egitimle basliyor”

Kuryeler için yapilan çalismalarin basinda egitimin geldigini belirten Evren, “Sirketimizde çalismaya baslayan her kurye, ilk 15 gün içinde GetirUp isimli egitim platformumuz üzerinden güvenlik, operasyon ve müsteri memnuniyeti basliklarinda çevrimiçi egitim aliyor. 30 gün içinde de Milli Egitim Bakanligi tarafindan ‘Usta Sürücü Belgesi’ almis egitmenlerimizin yüz yüze verdigi ‘Defansif Motosiklet Kullanimi Egitimi’ne katilarak programi tamamliyor. Bugüne kadar toplamda 35 bin 600 kuryeye 142 bin 400 saat yüz yüze egitim verildi” seklinde konustu.



“Koruyucu ekipmanda en iyisini seçiyoruz”

Kuryelerin kullandigi ekipmanlardan, tasimasi gereken yüke, motosikletlerin bakimindan olumsuz hava kosullarinda sürüse kadar her alanda denetleme yaparak gerekli önlemleri aldiklarini ifade eden Evren, “Kuryelerin kullandigi kask, korumali mont ve pantolondan olusan güvenlik ekipmanlarinin tamami Avrupa Ekonomi Komisyonu (Economic Commission for Europe) standartlarindaki ürünler. Her 15 günde bir de bayi ve depolardaki bütün araç ve ekipman yeterliliklerini detayli bir sekilde kontrol ediyor ve varsa eksikleri tamamliyoruz. Kullandigimiz takip sistemimiz sayesinde kuryelerin sürüs performanslarini da anlik olarak gözlemliyoruz” ifadelerini kullandi.

“Sektörde ilk özel saglik sigortasi”

Sirketin motokuryelere yönelik hayata geçirdigi bir diger uygulama ise özel saglik sigortasi. Getir sisteminde bayilere bagli çalisan bütün kuryelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildiriminin yapildigini belirten Evren, “Gururla söylemeliyim ki sektörde bir ilki hayata geçirerek, kuryeler için özel saglik sigortasi baslattik. Kuryelerin, Getir sisteminde hizmet vermeye basladiklari gün itibariyla Türkiye genelindeki birçok özel hastane ve eczanede geçerli olan özel saglik sigortalari baslatiliyor. 7 yil önce hiçbir sigorta sirketinin kabul etmedigi bu meslek grubuna özel sigorta paketi, su anda bizim öncülügümüzde pek çok sigorta sirketinin sundugu bir ürün oldu. Bunun da ayrica mutlulugunu yasiyoruz” diye konustu.



“Hizimiz teknolojimizden”

Hizin sirketteki karsiliginin teknoloji olduguna dikkat çeken Evren, “Teknolojimiz sayesinde kuryeler en elverisli rota üzerinden, hiz limitlerini asmadan, dakikalar içerisinde kullanicilarimiza ulasiyor. Siparis esnasinda da kullanicilarimiza tahmini varis süresini ayrica gösteriyoruz. Kuryelerin, kullandiklari navigasyon sistemi ile siparis aldiktan sonra hangi güzergahi kullanarak teslimat yaptiklarini da takip ediyoruz. Güvenlik kriterleri dogrultusunda kuryeler, otoyollar, çevre yollari ve sehirlerarasi yollari siparis teslimatina giderken kesinlikle kullanmiyor. Bunun yani sira motokuryelerin sürüs güvenligini tehlikeye sokacak asiri yük tasinmasina da izin vermiyoruz. limiti asan herhangi bir siparis bulunmasi halinde, sistemin kullanicidan otomatik olarak siparisini azaltmasini istedigini, GetirBüyük’te tasima limitlerini asan siparislerin ise araçlarla teslim ediliyor” dedi.



“Kötü hava kosullarinda servis yok”

Güvenlik konusundaki bir diger uygulamanin kötü hava kosullarina yönelik oldugunu açiklayan Evren, “Özellikle kar, asiri yagmur, rüzgâr gibi sürüse elverisli olmayan havalarda motokuryeler için risk teskil edecek bir durum olmasi halinde bölgesel olarak hizmetimizi geçici süreligine durduruyoruz. Bunu da ilk defa uygulayan sirket olmaktan gurur duyuyoruz. Ek olarak kuryelerin can güvenligini saglayabilmek adina gece belli bir saatten sonra motosiklet ile teslimat sonlandiriliyor ve yalnizca araçlarla teslimat devam ediyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA