Eyüpsultan 2'Nci Çocuk Kitaplari Fuari Açildi

Eyüpsultan Belediyesi tarafindan çocuklari kitap okumaya tesvik edecek ve egitimlerine büyük katki saglayacak Eyüpsultan 2’nci Çocuk Kitaplari Fuari açildi.

Eyüpsultan 2'Nci Çocuk Kitaplari Fuari Açildi
Eyüpsultan Belediyesi’nin ev sahipligi yaptigi fuar bu yil vefat eden yazar ve sair Mevlana Idris anisina düzenlendi.

Ilki geçtigimiz yil düzenlenen ve büyük ilgi gören fuarin ikincisinin açilisi için Zal Mahmut Pasa Külliyesi’de bir program düzenlendi.

Programa Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken ile yazar Salih Zengin ve çok sayida ögrenci katildi.

Fuara ilçedeki okullardan ögretmenleriyle birlikte gelen bütün çocuklara 30 TL degerinde kitap çeki hediye edildi. Hediye kitap çekinin haricinde ögrencilere Rahmetli yazar ve sair Mevlana Idris’e ait “Gazoz Çesmesi” kitabi ve gazoz ikram edildi. Eyüpsultan’daki alanda Çocuk Kitaplari Fuari’na 63 yazar ve birbirinden seçkin 60 yayinevi yer aldi. Fuar çerçevesinde okur-yazar bulusmalari, yazarlarla imza günleri ve birçok konferans ve söylesi programlari olacak. Fuar 23 Eylül-2 Ekim tarihleri arasinda Zal Mahmut Pasa Külliyesi önünde saat 09.00-20.00 araliginda hazirlanan alanda 10 gün boyunca misafirlerini bekliyor olacak.

Çocuklarin kötülük düsünemeyen varliklar oldugu söyleyen Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken, “Genel bir kitap fuari yapildigi zaman içinde digerleri kayboluyor. Herkes birbirini gölgeliyor. Ben çocuklarin kitapla iliskisinin daha sik olmasindan yanayim. Dijital çag çocuklari kitaplardan ve okumaktan uzaklastiriyor. Bilgiyi kisitlastiriyor. Kullandigi cümle sayisini ve yazi karakterleri sosyal medya üzerinde eksik oldugu için belli sikintilar hasil oluyor. Çocuklar ne kadar çok sözcük bilirlerse o kadar çok düsünme kapasiteleri artar. Düsüncelerini de hayata geçirme onu ileriki asamalarda çok faydali olacagina inaniyorum. O yüzden hem bu konuda yazarlik yapan yine büyük fuarlarda arada ziyan oluyor. Ben hem dergiciligi hem çocuk kitap fuarlari hem de normal kitap fuarinin birbirinden ayri olmasindan yanayim. Dergilerle ilgili burada ciddi bir çalisma yapacagiz. Geçen seneden sonra bu sene hem biraz daha tecrübe edindik. Bu isin uzmanlari ile yakin olarak görüsüyoruz. Türkiye’yi takip ediyoruz. Bu yil 6 bin üzerinde çocuk bekliyoruz. 30 TL’lik kuponlari ile beraber basliyoruz. Hem yakin zamanda kaybettigimiz Mevlana Idris’i burada yad etmis oluyoruz. Çocuklarda kendilerine hizmet vereni biliyor olmasi lazim. Yoksa çabuk unutuluyor her sey bir anda tarih olunuyor. Ben bunlarin hepsinin oldugu bir fuar açmaktan mutlu oldum. Çocuklar kötülük düsünemeyen varliklar her yerde söylerim. Hep güzelligi düsünen varliklar” dedi.

Mevlana Idris’in kardesi gibi kendisi de yazar olan H. Salih Zengin, “Eyüpsultan’da olmasinin bir güzelligi de çocuga vurgu yapilmasi güzelligi de tarih boyunca Eyüpsultan, Eyüp Sultan Hazretlerinden dolayi hep sünnet olan çocuklarin ziyaret ettigi bu sekilde öne çikan tarihi bir ilçedir. Çocuklar her daim hayata baslarken Eyüpsultan’i ziyaret ederler. Bu anlamda çocuk yüzlü bir ilçe, bu çocuk yüzü de kitaplarla, kelimelerle, cümlelerle bulusturmak o açidan Eyüpsultan’a yakisir. Baskanimizin bu konudaki hassasiyeti konusunda tebrik ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA