17 Dönüm Araziye Insa Edilen Kastamonu'nun Yeni Yasam Alaninin Temeli Atildi

Kastamonu’da 17 dönüm arazi üzerine insa edilecek yasam alani ve kapali garaj projesinin temeli düzenlenen törenle atildi.

17 Dönüm Araziye Insa Edilen Kastamonu'nun Yeni Yasam Alaninin Temeli Atildi
Kastamonu Belediyesi, Kastamonu’da sosyal aktivite alanlarina yönelik yatirimlarini sürdürüyor. Bu çerçevede, Saraçlar Mahallesi Adilbey Caddesi üzerinde bulunan 17 dönümlük arazide yapimina baslanan ve içerisinde kafe, yürüyüs yolu, bisiklet yolu, piknik alanlari ve otoparki bulunduracak olan yasam alani ve kapali garaj insa ediliyor. Projenin temeli, Kastamonu Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu ve MHP Konya Milletvekili Esin Kara tarafindan atildi.

Temel atma töreninde konusan Kastamonu Belediye Baskani Galip Vidinlioglu, 3,5 yillik sürede yapilan yatirimlar hakkinda bilgiler vererek, “Birkaç ay önce atik su aritma tesisimizi faaliyete geçirdik. Bütün yapilanlari bir kenara, onu ayri bir kenara koyuyorum. Atik su dedigimiz sey, bugün Türkiye’de ilk 3 tesisten bir tanesi, sehrin 35-40 sene sonrasina hitap eden bir tesis. Tarim alanlarimizin sulanmasi tertemiz su ile yapiliyor. Atik su aritmalar tek fazliydi bizdeki 3 fazli. Elektrigini kendisi üretiyor, 8 ton yakit veriyor günlük bunu organik gübre olarak da kullanabilirsiniz. Içme suyu ve alt yapisi da var” dedi.



“Yasadigimiz selde 11 kilometrelik isale hattimiz tamamen gitti”

Göreve geldiklerinden itibaren pandemi ve global krizler yasandigina isaret eden Baskan Vidinlioglu, “’Muhallebi yerken kirilir disi’ diyorlar, bizde de ilk basladigimiz andan itibaren ne pandemisi bitti, ne dünyadaki global kriz bitti. Ama çok sükür, Kastamonu’ya çok ciddi seyler kazandirdigimiza inaniyorum. Önümüzdeki bir buçuk yilda da devam edecek. Sehre hizmet etmek bir nevi ibadet. Degerli vatandaslarimizla yol yürümeye devam edecegiz. Burasi yaklasik 17 dönümlük bir alan. Bu 17 dönümlük arazinin içerisinde, kafeterya, yürüyüs yolu, bisiklet yolu, spor alanlarina, piknik alanlarina, oyun alanlarina sahip olunacak. Yaklasik 95 araç kapasiteli otopark olacak. 2 ay önceki yagista Ilgaz isale hattimiz 11 kilometrelik kismi tamamen gitti. Yerin 2 buçuk metre altindaki devasa borulari hallaç pamugu gibi atti, ne su, ne yol kaldi, ne iz kaldi. En az 2 ay sürecek olan isi bir gecede yolunu yaptik, 3-5 gün içinde de suyu verdik. Hangi mesafeden basinç kurtariyor diye hesabini yaptik, 11 kilometrelik isale hattinin 2 buçuk kilometresinden suyu tekrar sehre vermis olduk. Anlasilan o ki yeni normallere göre de tedbirler almak lazim. Bunlardan bir tanesi de su ile ilgili” diye konustu.



“Kastamonu’nun 50 yil sonrasini düsünmek çok önemli”

Kastamonu’nun 50 yil sonrasini düsünmenin çok önemli oldugunu ifade eden MHP Konya Milletvekili Esin Kara ise “Bugün Allah nasip etti, ikinci kez Kastamonu’dayim. Nasrullah’tan ben biraz fazlaca su içtim, belki daha çabuk gelirim diye, nasip 9 ay sonrasina imis, çok sükür ki Allah’ima tekrar Kastamonu’da, bu evliyalar sehrinde olmanin huzurunu ve mutlulugunu yasiyorum. Milliyetçi Hareket Partisi olarak belediyecilik anlayisimizda bir sloganimiz vardi; diyorduk ki üretken belediyecilik, üreten, vatandasi için, halki için hizmet eden, bir seyler meydana getiren Iste bu anlayisla beraber Milliyetçi Hareket Partisi’nin görev almis belediye baskanligi kadrolarinda hizmetleri yerinde görmekten onur duyuyoruz. Geçen gelmis oldugum ziyaretimde su aritma tesisini sayin baskanimla birlikte gezerken gurur duydum. Kastamonu’nun konan bir 30 yil sonrasini, bir 50 yil sonrasini düsünmek çok önemli idi. Koltugunu düsünen bir siyasetçi elbette ki bir 5 yil sonrasina yatirim yaparak göz boyayacak birçok hizmeti bu su aritma tesisi yerine yapabilirdi. Ama vatandasin gelecegini düsünen 50 yil sonraki nesilleri düsünen, belki çogumuz 50 yil sonra buralarda olmayacagiz ama gelecek nesillerimizin rahatini düsünmek belki Milliyetçi Hareket Partisinin belediyeciligine yakisan bir davranis” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan yapilan dua sonrasi yasam alaninin ve kapali garajin temeli atildi.
Kaynak: İHA